Investiţie. Şcoală modernă pentru 200 de copii, reabilitată cu fonduri Regio

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii vor învăţa într-o şcoală modernă FOTO Adevărul
Copiii vor învăţa într-o şcoală modernă FOTO Adevărul

Aproximativ 200 de elevi vor începe noul an şcolar într-o clădire modernă, dotată cu echipamente de ultimă generaţie. Şcoala din Coslogeni, reabilitată cu fonduri Regio, este pregătită să-şi primească elevii.

În luna februarie 2015, ADR Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru POR, împreună cu unitatea Administrativ-teritorială Dichiseni, în calitate de beneficiar, au semnat contractul de finanţare pentru proiectul depus în cadrul programului Regio, ce a avut ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale din judeţul Călăraşi.

Valoare totală a contractului de finanţare a fost de 4.825.024,17 lei, din care valoarea totală nerambursabilă a reprezentat 3.653.811,32 lei (fonduri nerambursabile FEDR, fonduri de la bugetul de stat şi cofinanţarea eligibilă a beneficiarului). Cu ajutorul fondurilor Regio au fost realizate lucrări de consolidare, reabilitare şi extindere a Şcolii cu clasele I-VIII unde învaţă aproximativ 200 de elevi înscrişi în clasele primare şi gimnaziale.

Obiectivul proiectului a fost asigurarea accesului la servicii şi oportunităţi de educaţie la standarde europene, şcoala fiind dotată cu echipamente IT şi echipamente didactice necesare pentru asigurarea derulării procesului educaţional.
 

Vă recomandăm şi:

Încep lucrările pentru modernizarea şcolii din satul Coslogeni. Proiectul cu bani europeni are o valoare de 4,8 milioane lei

Modernizare cu fonduri regio. Liceul Tehnologic din Fundulea se transformă în şcoală europeană

Prima şcoală reabilitată cu fonduri Regio. Unitatea de învăţământ de la Cuza-Vodă va fi modernizată cu bani europeni

Tinerii fără loc de muncă, sprijiniţi de ADR Sud Muntenia prin proiectul „NoNEETs”

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite