INHGA: Debitul Dunării, în scădere în următoarele 5 zile. Când cresc apele

0
0
Debitul Dunării va fi în scădere FOTO Adevărul
Debitul Dunării va fi în scădere FOTO Adevărul

Debitul Dunării la intrarea în ţară pe secţiunea Baziaş va fi în scădere în următoarele cinci zile, până la valoarea de 5.600 metri cubi pe secundă (mc/s), apoi relativ staţionar, situându-se sub media multianuală a lunii mai stabilită la 7.250 mc/s, se arată în prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, până pe data de 19 mai, la ora 07.00, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, exceptând primele două zile ale intervalului când vor fi în creştere uşoară pe sectorul Calafat - Zimnicea şi ultimele trei zile când vor fi relativ staţionare pe sectorul Cernavodă - Tulcea.

În ceea ce priveşte prognoza pe râuri, în intervalul 13 mai, ora 07.00 - 19 mai, ora 07.00, debitele medii zilnice vor fi în primele două zile ale intervalului în general staţionare pe râurile din sudul, centrul şi estul ţării şi în scădere uşoară pe celelalte râuri. În următoarele zile, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.

"Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide şi creşteri mai însemnate de niveluri şi debite pe unele râuri, datorită precipitaţiilor prognozate sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai importante cantitativ", precizează hidrologii.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite