INHGA: Debitul Dunării, în scădere în luna iulie, sub mediile multianuale

0
0
Debitul Dunării, în scădere FOTO Adevărul
Debitul Dunării, în scădere FOTO Adevărul

Debitul fluviului Dunărea, la intrare în România, se va situa la valoarea de 4.500 mc/s, în perioada următoare, sub mediile multianuale estimate pentru lunile iunie şi iulie, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), publicată duminică.

 Astfel, în intervalul 24 iunie, ora 07.00 - 1 iulie, ora 07.00, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în scădere, cu excepţia primei zile a intervalului de prognoză, când vor fi în creştere pe sectorul Cernavodă - Tulcea, şi în următoarele două zile când vor fi relativ staţionare pe sectorul Vadu Oii - Tulcea.

În ansamblu, debitul Dunării la intrarea în ţară (pe secţiunea Baziaş) va fi în scădere în primele cinci zile ale intervalului de prognoză, până la valoarea de 4.500 mc/s, apoi staţionar, situându-se sub mediile multianuale ale lunilor iunie (6.400 mc/s) şi iulie (5.350 mc/s).

În ceea ce priveşte prognoza de medie durată pentru râuri, aceasta arată că, în primele două zile ale intervalului 25 iunie, ora 07.00 - 1 iulie 2018, ora 07.00, debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, mai puţin pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.

De asemenea, sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din sudul ţării şi din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate. În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în creştere din cauza precipitaţiilor prognozate şi propagării.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite