INHGA: Debitul Dunării, în creştere până pe 6 iulie, dar sub media multianuală a lunii iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debitul fluviului Dunărea va fi în creştere în perioada următoare, urmând să ajungă la 5.100 mc/s, dar valoarea se va situa sub media multianuală a lunii iulie, arată prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, până pe data de 6 iulie, ora 07.00, în aval de Porţile de Fier debitele vor fi în creştere pe sectoarele Gruia - Calafat şi Galaţi - Tulcea şi în scădere pe sectorul Bechet - Brăila, iar în a doua parte a intervalului vor fi în creştere pe sectorul Gruia - Zimnicea, relativ staţionare pe sectoarele Giurgiu - Cernavodă şi Isaccea - Tulcea şi în scădere pe sectorul Hârşova - Galaţi.

La nivel general, debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere până la valoarea de 5.100 mc/s, situându-se sub media multianuală a lunii iulie (5.350 mc/s). În ceea ce priveşte situaţia hidrologică pe râuri, până pe data de 6 iulie, ora 07.00, debitele medii zilnice vor fi, în general, în creştere din cauza precipitaţiilor prognozate şi propagării.

De asemenea, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale Cotelor de apărare, mai ales pe unele râuri din nordul şi estul ţării şi din zonele de deal şi de munte. În partea a doua a intervalului debitele vor fi, în general, în scădere, cu excepţia cursurilor mijlocii şi inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creştere prin propagare.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite