Încep lucrările la pasajul Drajna. Ciprian Pandea: Vom declanşa procedurile de expropriere a imobilelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la pasajul Drajna vor începe în cel mai scurt timp FOTO Facebook/Ciprian Pandea
Lucrările la pasajul Drajna vor începe în cel mai scurt timp FOTO Facebook/Ciprian Pandea

Senatorul PNL de Călăraşi Cirpian Pandea a anunţat că pasajul peste calea ferată de la Drajna este la un pas de începerea lucrărilor.

" Guvernul Cîţu a aprobat Hotărârea privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional “Pasaj denivelat superior pe DN 21 km 105+500”. În luna februarie a acestui an a fost semnat contractul de achiziţie a lucrărilor de proiectare şi execuţie pentru pasajul cu o lungime de 2,779 km. În acest moment, proiectul tehnic este elaborat şi se află în analiză. Lucrările sunt estimate să dureze 18 luni. Valoarea acestora se ridică la peste 98 de milioane de lei fără TVA", a anunţat Ciprian Pandea.

Astfel, vom scăpa de cozile la trecerea la nivel cu calea ferată şi timpii mari de aşteptare pe relaţia Slobozia - autostrada A2 - Călăraşi. Proiectul are o lungime de 2,7 km pe traseu nou, dintre care pasajul propriu-zis are o lungime de aproximativ 300 de metri.

Va descongestiona traficul din zonă

Construirea unui pasaj la trecerea de cale ferată Bucureşti-Constanţa era mai mult decât necesară. Circulaţia în acest nod rutier este încurcată de o barieră, astfel că şoferii sunt obligaţi să aştepte zeci de minute pentru a traversa calea ferată. În sezonul estival aici se formează cozi pe 10 kilometri. Investiţia va decongestiona traficul rutier în zonă, în special în perioada sezonului estival când şoferii reclamă faptul că trebuie să stea minute bune pentru a tranzita zona.

Drajna este localitatea care leagă Autostrada Soarelui de Drumul Naţional 21, ce duce către Moldova. Zilnic, spun statisticile, zona este tranzitată de aproape 100.000 de autoturisme sau poate chiar mai mult. Toţi şoferii care circulă pe acest traseu trebuie să se resemneze şi să aştepte zeci de minute trenurile care trec spre Constanţa sau spre Bucureşti.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa.

Finanţarea pentru acest obiectiv de infrastructură este asigurată din fonduri europene, iar indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin hotărâre de Guvern în 28 mai 2020. 

Pasajul de la Drajna va începe de la nodul rutier de la autostradă, în sensul de mers de la Călăraşi spre Slobozia. Se va construi un sens giratoriu la Călăraşi, va merge pe partea stângă, paralel cu DN 21, va traversa calea ferată şi se va descărca, de asemenea, într-un sens giratoriu, la intrarea în comuna Dragalina, pe DN 21. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

15 secunde fatale. Ce s-a întâmplat cu avionul miliardarului Dan Petrescu înainte de prăbuşire

 

Stenogramele întâlnirii între patru ochi dintre Ceauşescu şi Tito, de la Timişoara. Ce-l neliniştea pe iugoslav

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite