Incendiul din gara Săruleşti care a blocat traficul pe calea ferată, provocat de o defecţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calarasi releu

Pompierii din Lehliu Gară au acţionat rapid joi seară pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gara Săruleşti. Militarii s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită.


Pompierii din Lehliu Gară au acţionat rapid joi seară pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în gara Săruleşti. Militarii s-au deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită.

Conform primelor cercetări efectuate de către pompieri la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza defectării sau suprasolicitării unei baterii de condensator de la un releu de comunicaţii aflat într-o cameră tehnică a staţiei de căi ferate Săruleşti. Focul a distrus în totalitate releul de comunicaţii ce asigura alimentarea cu energie electrică a unui macaz al căii ferate, fiind înregistrate pagube materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Barierele nu au fost funcţionale

„Trebuie menţionat că exista un risc major de propagare a arderii la întreg imobilul gării, însă intervenţia promptă a pompierilor a limitat această posibilitate, fiind astfel salvate bunuri materiale în valoare de circa 200.000 lei. Circulaţia feroviară în zona gării Săruleşti a fost restricţionată la o viteză de 20 km la oră până la înlocuirea releului afectat. De asemenea, a fost desemnat personal al gării Săruleşti, care să coordoneze traficul rutier la trecerile la nivel cu calea ferată din comuna Săruleşti şi halta Preasna, barierele nefiind funcţionale”, a precizat plt.adj. Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Joi seară, în jurul orei 20.00, pompierii au fost alertaţi să intervină la gara Săruleşti, la etajul întâi al imobilul unde izbucnise un incendiu. Focul ameninţa camera tehnică unde se află releele de comunicaţii şi control. La sosirea echipajului de stingere, personalul gării era evacuat fiind în afara oricărui pericol, iar interiorul imobilului era inundat cu fum gros şi toxic. În urma incidentului, mai multe trenuri de pasageri care circulau pe relaţia Bucureşti - Constanţa au rămas blocate pe calea ferată. Potrivit Poliţiei, nu s-au înregistrat victime.

Vă recomandăm şi:

Incendiu în sala releelor de la Săruleşti. Mai multe trenuri de pasageri sunt blocate pe calea ferată

Incendiu devastator. Un scurtcircuit a făcut prăpăd într-o gospodărie din apropierea Olteniţei

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite