Ilegalităţi cu cereale. Patronul unei firme, cercetat pentru o evaziune fiscală de 699.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerealele erau furate direct de la combina care recolta
Cerealele erau furate direct de la combina care recolta

Patronul unei societăţi care tranzacţiona produse agricole va fi anchetat de DNA, după ce Garda Financiară Călăraşi a finalizat cercetările privind comiterea mai multor ilegalităţi. Anchetatorii spun că aceasta s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale specifice prin declararea fictivă sau inexactă a sediului social

“Cu ocazia deplasărilor repetate a echipelor de control la adresa sediului social declarat, nu au fost găsiţi reprezentanţi legali ai societăţii şi nu au fost identificate documente, bunuri materiale, bani sau alte valori aparţinând acestei societăţi. De asemenea, contractul de închiriere în baza căruia firma a declarat sediul social la această adresă fiind reziliată”, a anunţat Prefectura Călăraşi.

Niciun decont lunar

Oamenii legii mai spun că firma în cauză a evidenţiat în deconturile lunare privind T.V.A., operaţiuni nereale de aprovizionare cu produse agricole(grâu, porumb, floarea soarelui şi rapiţă), în valoare de 2.675.588 lei fără T.V.A., pentru care a fost dedusă T.V.A. în sumă totală de 642.140 lei. Operatorul economic indicat ca principal furnizor al produselor aprovizionate a fost o societate din Constanţa care nu funcţiona la sediul social, cu comportament fiscal inadecvat, specific firmelor „fantomă”.

A încercat să i se piardă urma

Prejudiciul evaluat produs bugetului de stat este de aproximativ 699.057 lei, reprezentând T.V.A. Anchetatorii au stabilitycă odată cu începerea verificării acestei societăţi, proprietarul a cedat o parte din părţile sociale şi a încredinţat administrarea firmei unei persoane cu cetăţenie moldovenească. În acest mod a încercat să scape de răspunderea pentru faptele săvârşite. “Şi în această cauză a fost întocmită sesizare penală pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 9, lit. a,b,c şi f, din Legea nr. 241/2005”, au precizat autorităţile.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite