IGSU a dispus suplimentarea forţelor, având în vedere prognozele meteo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

IGSU a dispus unităţilor subordonate suplimentarea rezervelor de personal, având în vedere prognozele hidrometeorologice emise de meteorologi care vizează manifestarea fenomenelor de vreme rea în majoritatea judeţelor ţării, anunţă IGSU într-un comunicat.

Măsura vizează eficientizarea misiunilor de sprijin pentru comunităţile posibil a fi afectate, precum şi a autorităţilor administraţiei publice locale.

Încă de sâmbătă, în judeţele aflate sub incidenţa avertizarilor de cod portocaliu, au fost activate Centrele Judetene de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei unde se regăsesc reprezentanţii tuturor instituţiilor abilitate în gestionarea inundaţiilor.

Totodată, în urma întâlnirii de lucru care a avut loc duminică au fost luate măsuri pentru monitorizarea cursurilor de apă şi pregătirea tehnicii specifice de intervenţie în astfel de situaţii, astfel încât acţiunile de limitare şi înlăturare a efectelor să fie optim acoperite. Tot duminică, pentru evaluarea şi coordonarea optimă a misiunilor derulate la nivel naţional, IGSU a dispus activarea Grupei Operative, se precizează în comunicat.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite