Guvernul trimite combustibil şi alimente la Călăraşi pentru sinistraţii zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru judeţe din ţară, printre care şi Călăraşi, cele mai afectate de viscolul şi ninsorile din ultimele zile, vor primi din partea Guvernului ajutoare umanitare în valoare totală de 244.000 lei. La Călăraşi vor fi trimise curând în localităţile în care oamenii au fost înghiţiţi de nămeţi, combustibil şi alimente în valoare de 52.000 de lei.

În Bărăgan, locuitorii din Lehliu Gară, Fundulea, Tămădău, Săruleşti, Ileana, Dor Mărunt, Dragoş Vodă, Vâlcelele, Dragalina, Vărăşti, Sohatu au fost crunt loviţi de coşmarul zăpezii. Locuinţele au fost îngropate în troiene, drumurile blocate, iar oamenii au îndurat foamea şi frigul. Şeful Executivului, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că prioritatea de grad zero a eforturilor coordonate ale Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii este intervenţia şi salvarea în cel mai scurt timp a persoanelor suferinde. 

Nu sunt semne de inundaţii

Primul-ministru a solicitat totodată o coordonare eficientă la nivel local a operaţiunilor de deszăpezire, pentru a putea fi reluate cât mai curând cursurile în şcolile închise. Primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat totodată că în momentul de faţă nu există avertizări meteorologice care să indice vreun risc de inundaţii, însă a discutat cu ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, despre măsurile necesare la nivelul Comandamentului de Urgenţă, pentru a fi pregătiţi în orice situaţie.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite