FOTOGALERIE Policlinica, nerenovată de peste 35 de ani, o bijuterie. Modernizarea de 4,5 milioane euro, la final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la ambulatoriul spitalului se vor încheia pe 20 aprilie 2012
Lucrările la ambulatoriul spitalului se vor încheia pe 20 aprilie 2012

Clădirea construită la mijlocul anilor 70 şi în care se tratează peste 300.000 de călărăşeni nu a fost renovată nicioadată. Proiectul complex în valoare de 4.5 milioane de euro ce a fost implementat de către Consiliul Judeţean Călăraşi în anul 2011 se apropie de final. După Paşte, pe 20 aprilie urmează să aibă loc recepţia lucrării.

Pacienţii vor avea o policlinică modernă, dotată după standarde europene, abia în luna octombrie. Până atunci se achiziţionează echipamentele. Ambulatoriul va avea 7 echipamente medicale radiologice, masă ortopedică, ecograf 4 D, electrocardiograf cu 12 canale, trusă de video endoscopie digestivă, electroencefalograf, aparat terapie cu laser, colposcop şi mobilier pentru dotarea cabinetelor, a spaţiilor de depozitare, a celor destinate igienei şi îngrijirii corporale.

Aşa arăta Policlinica nr.1 înainte de reabilitare

VEZI AICI IMAGINI CU POLICLINICA NR.1

Aparatură radiologică veche de peste 20 de ani

În acest sens se va achiziţiona aparatură medicală şi mobilier specific în valoare de 1 milion de euro. Până în urmă cu un an, călărăşenii erau investigaţi cu aparatură radiologică veche de peste 20 de ani. Proiectul “Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi” a fost finantat prin Programul Operaţional Regional, pe Axa 3 Domeniul Major de Intevenţie (D.M.I.) 3.1. Reabilitarea /modernizarea / echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.

Finanţare nerambursabilă

Pentru modernizarea şi reabilitarea acestei clădiri s-a obţinut prin finanţare de la Fondul European de Dezvoltare Regională, 12.859.100 lei finanţare nerambursabilă a Uniunii Europene, 1.950.348 lei contribuţie din bugetul naţional, Consiliul Judeţean contribuie cu 2,1% din cheltuielile eligibile în valoare de 318.905 lei, iar cheltuielile neeligibile 1.522.843 lei. Valoarea totală a proiectului este de 19.800.000 lei. „Eram eligibili doar pentru Ambulatoriu, nu şi pentru spital, şi pentru că trebuia reabilitat am depus o cerere de finanţare împreună cu cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă la ADR“, explică Ştefan Dan, director Integrare Europeană.


Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite