FOTO Turism ecologic la Dunăre. Biciclete şi bărci pentru amatorii de călătorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fascinanta Dunăre Foto:ostroaveledunarii.ro
Fascinanta Dunăre Foto:ostroaveledunarii.ro

Cu 500.000 de lei, Călăraşiul poate deveni  o atracţie turistică. 10 biciclete, 5 bărci cu vâsle şi tot atâţia ghizi instruiţi pentru a-i purta pe amatorii de distracţii în fascinanta lume a Dunării. Acesta este planul Consiliului Judeţean care a pus la punct un proiect pentru dezvoltarea ecoturismului în zona Dunării.

 Promovarea patrimoniului natural se va face cu 514.000 de lei, un proiect ce a fost accesat prin Programul Operaţional de Pescuit, Axa4.  Directorul Direcţiei de Dezvoltare Locală şi Relaţii Externe din cadrul CJ Călăraşi, Daniel Ştefan, spune că vor fi realizate 4 trasee de ciclo-turism de-a lungul Dunării, dar şi că vor achiziţionate 5 bărci cu vâsle pentru promovarea turismului ecologic.

“Şi bicicletele, dar şi bărcile vor fi închiriate celor care doresc să parcurgă traseele de-a lungul Dunării”, a spus Daniel Ştefan. Cinci ghizi vor fi alături de turişti în călătoriile dea lungul Dunării. Călăraşiul este judeţul situat în coada clasamentului în ceea ce priveşte numărul turiştilor.  Chiar dacă are unele dintre cele mai frumoase ostroave de la Dunăre, cea de-a doua Deltă a României, Călăraşiul nu se află pe lista locurilor de vizitat. Conform Institutului Naţional de Statistică, 1.570 de persoane au ales să se relaxeze, anul trecut, oraşul de pe malul Borcei.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO Cea mai frumoasă insulă protejată de la Dunăre. Pisica, un colţ de rai

FOTO Cele mai rare păsari care trăiesc în Bărăgan. Gâsca cu gât roşu şi pelicanul creţ, bijuteriile de la Dunăre

Comoara dispărută a României: dropia

FOTO Gâsca cu gât roşu, una dintre cele mai rare păsări din lume, a poposit şi în Bărăgan

Oamenii de ştiinţă vor să demonstreze că păsările pot simţi un cutremur

Păsările călătoare nu mai vor în ţările calde

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite