FOTO Investiţie. Piaţa Centrală, bomba cu ceas a comercianţilor, se transformă într-un supermarket ultramodern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Centrală nu a mai fost modernizată din anii 80 Foto:I.S.
Piaţa Centrală nu a mai fost modernizată din anii 80 Foto:I.S.

Aflată într-o stare deplorabilă de mai mulţi ani, Piata Centrală a oraşului ar putea fi concesionată, iar în locul ei este posibil să se înalţe un supermarket de toată frumuseţea. Autorităţile n-au mai investit aici niciun leu, speriate de faptul că modernizarea face o gaură la buget de un milion de euro.

„Acoperişul ar putea cedea oricând, deoarece este construit din plăci de azbociment. De la mijlocul anilor ’80 nu s-a mai investit nimic acolo“, avertiza şeful Serviciului Pieţe şi Oboare. Mai mult decât atât, în prezent, unitatea nu deţine nici autorizaţie de funcţionare pentru că nu îndeplineşte nicio condiţie în acest sens.
Deşi în repetate rânduri s-a solicitat aprobarea concesionarii Pieţei Centrale, consilierii locali nu au ajuns la un consens. În ultimii ani, proiectul de hotărâre a fost respins de trei ori. Directorul Serviciului Pieţe şi Oboare, Vasile Manea,  a susţinut în repetate rânduri că suprafaţa de 2.310 mp ar trebui concesionată, prin licitaţie publică deschisă, întrucât unitatea agroalimentară nu a mai fost reabilitată, iar viaţa puţinilor comercianţi care îşi desfăşoară activitatea în acel loc este în pericol.

Pericol

“Hala metalică este învechită, prevăzută cu un acoperiş din plăci de azbociment foarte uzate. Poate să cadă în capul oamenilor oricând!De asemenea, instalaţia electrică şi sistemul de încălzire sunt inadecvate”.  În permanenţă exista pericolul de electrocutare! Ca să nu mai vorbesc de şobolani!…” avertiza Vasile Manea.
 În 2010, Serviciul Pieţe şi Oboare Călăraşi cerea concesionarea pieţei pe o perioadă de 49 de ani şi, estima obţinerea unor venituri lunare de 10.000 de lei, preţul minim de pornire al licitaţiei pentru suprafaţa pornind de la 1 euro\mp.

Demararea lucrărilor, tot mai aproape

Aflată în central vechi al oraşului, Piaţa Centrală are toate şansele să se transforme într-un magazine ultramodern. Autorităţile locale au primit o solicitare de concesionare din partea unui investitor serios, următorul pas urmând a fi dpeunerea documentaţiei la Primărie.„ Dacă proiectul va fi avizat de consilieri, la începutul lunii august, constructorul ar trebui să primescă autorizaţie pentru demararea lucrărilor ”, a declarat Daniel Ştefan Drăgulin, primarul Călăraşiului.
 

Vă recomadăm şi:

Primăria Cluj-Napoca a decis într-un final: pieţe volante săptămânale la Sala Sporturilor!

Piaţa Sfatului devine cinematograf în aer liber pentru o săptămână

FOTO: Agricultorii bulgari au împânzit piaţa cu afişe de protest. Fermierii au declarat război legumelor româneşti

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite