FOTO Expoziţie inedită cu şerpi vii la Arcadia. Cele mai periculoase reptile din lume vin la Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şi în anii trecuţi, expoziţia a făcut deliciul publicului
Şi în anii trecuţi, expoziţia a făcut deliciul publicului

Cei mai periculoşi şerpi din lume vin la Călăraşi! Taipanul, mamba neagră, cobra cu gâtul negru, pitonul şi anaconda sunt doar câteva dintre speciile inedite care pot fi admirate la galeriile Arcadia. Deschiderea expoziţiei are loc sâmbătă, 13 octombrie, la ora 10.00 şi este organizată de Muzeul Dunării de Jos. Călăraşenii sunt aşteptaţi să admire exponatele până la Sala Arcadia până la sfârşitul lunii octombrie,

Animalele exotice sunt aduse tocmai din Bulgaria. „Aşteptăm cu interes acest eveniment şi sperăm să atragem cât mai mulţi vizitatori.
Şi în anii trecuţi, oraşul nostru a mai găzduit o astfel de expoziţie, care a făcut deliciul publicului“, ne-a declarat Alina Paul, şef Birou Etnografie din cadrul Muzeului Dunării de Jos. Asociaţia Herpetologică Trachia, în colaborare cu autorităţile române au pus la punct de mai mulţi ani colaborarea privind organizarea de expoziţii inedite. „Vizitatorii vor avea ocazia să vadă unii dintre cei mai periculoşi şerpi din lume: taipanul , mamba neagră, mamba vestică, varani, cobra cu gâtul negru, dar şi pitoni şi scorpioni.

Expoziţie cu reptile

Taipanul, timid, dar agresiv

Taipanul din Papua Noua Guinee este cel mai mare şarpe din din clasa viperelor otrăvitoare în regiune. Ajunge până la lungimea de 3,6 m, se hrăneşte cu rozătoare mici. Are colţi veninoşi care nu sunt mobili şi elimină venin extrem de puternic. În general este un şarpe timid, care evită omul dar este extrem de agresiv la contact şi aplică muşcături numeroase, frecvent în regiunea superioară a corpului aproape de organelor vitale. Este cel mai inteligent, cel mai nervos şi potenţial  cel mai periculos şarpe din lume.

Cei mai periculoşi şerpi, expuşi la Călăraşi
Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite