Fonduri nerambursabile. 13,5 milioane de euro pentru microîntreprinderile din Regiunea Sud Muntenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii care doresc să-şi extindă afacerile acum au ocazia să "prindă" finanţare. Banii puşi în joc: peste 13,5 milioane de euro fonduri nerambursabile Regio pentru microîntreprinderile din Sud Muntenia.Se redeschide sesiunea de depunere a proiectelor pentru dezvoltarea microîntreprinderilor în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local”, Domeniul major de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”.
Cererile de proiecte pot fi depuse la sediul Agenţiei de Dezvoltarea Regională Sud Muntenia(ADR), în intervalul 20 martie, ora 10.00 - 17 aprilie, ora 14.00.

Seminar de informare

Pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari, ADR organizează marţi, 18 martie, la sediul din Călăraşi, începând cu ora 11.00, un seminar de informare despre oportunităţile de finanţare destinate microîntreprinderilor.
“Solicitanţii eligibili pentru acest apel de proiecte sunt societăţile comerciale sau societăţile cooperative care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate detaliate în cadrul ghidului. În actuala sesiune de depunere de proiecte sunt eligibile doar dotările (echipamente, utilaje, sisteme IT), nu şi lucrările de construcţii. Contractele de finanţare pot fi semnate doar până în data de 30 iunie 2014”, a anunţat ADR.

Valorile ajutoarelor

Bugetul orientativ alocat acestei cereri de proiecte pentru regiunea de dezvoltare Sud Muntenia este de 13,55 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului (suma cheltuielilor eligibile şi neeligibile) trebuie să fie cuprinsă între 100.000 şi 3.500.000 de lei. Valoarea maximă a ajutorului, în regim de minimis, ce poate fi acordat unei întreprinderi, din fonduri publice, într-o perioadă de până la trei ani fiscali (ultimii doi ani fiscali înainte de data depunerii cererii de finanţare şi anul curent depunerii cererii de finanţare) este de 200.000 de euro, în conformitate cu reglementările comunitare privind concurenţa şi ajutorul de stat. În cazul întreprinderilor din domeniul transportului rutier (transportul de marfă şi transportul de călători pe cale rutieră), valoarea maximă a ajutorului ce poate fi acordat în regim de minimis este de 100.000 de euro.

Vă recomandăm şi:

Tinerii fără loc de muncă, sprijiniţi de ADR Sud Muntenia prin proiectul „NoNEETs”

Noi oportunităţi de finanţare pentru infrastructura educaţională prin ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Farmville de Ialomiţa. Ferme fictive de vaci pe fonduri europene

Modernizare. Peste 140 milioane de lei din fonduri europene pentru colectarea selectivă a deşeurilor

CălăraşiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite