Expoziţie de gravură, la 20 de ani de la prăbuşirea Turnurilor Gemene din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi FOTO MDJ
Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Dunării de Jos din Călăraşi FOTO MDJ

Muzeul Dunării de Jos organizează sâmbătă, 2 octombrie, ora 13.00, vernisajul expoziţiei de gravură “Maestrul & ucenicii. Atelierul de gravură – Ion Tiţoiu”.

Manifestarea va avea loc la sediul muzeului din str.Progresului nr.4 şi este dedicată comemorării a 20 de ani de la atentatele sinucigaşe coordonate de Al- Qaeda împotriva Statelor Unite. 

Proiectul îi aparţine  maestrului  Ion Tiţoiu care va marca acest moment prin deschiderea unei expoziţii de gravură având tema „prăbuşirea turnurilor gemene”.

 Alături de lucrările graficianului vor fi prezente pe simeze gravuri ale studenţilor săi de la Facultatea de Arte a Universităţii de Vest din Timişoara, unde graficianul Ion Tiţoiu a fost lector universitar în intervalul 1996-2002 şi unde a înfiinţat secţia de gravură clasică.

Dintre cei 800 de studenţi care au frecventat cursul său opţional, doar Mihai Zgondoiu a continuat să ducă mai departe învăţătura maestrului său, însă manifestarea expoziţională va cuprinde un număr de important de gravuri aparţinând mai multor ucenici. Subiectul prăbuşirii World Trade Center a fost completat de studenţi şi cu alte compoziţii în aceeaşi tehnică, pornind de la subiectul Turnului Babel. 

"Lucrările care vor comemora cei 20 de ani de la tragicul eveniment au fost expuse şi la New York, Berlin, Roma, Veneţia, Paris, Budapesta, Viena, Londra, Bucureşti, Timişoara, Paris, Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia, discursul vizual conţinând simboluri arhetipale, elemente figurative şi interpretate, sintetizate în structuri compoziţionale al căror concept se referă la neprevăzut, la distorsiunile societăţii în care trăieşte omul de acum, a cărei siguranţă existenţială este în permanenţă supusă unor pericole.

Expoziţia se află şi sub semnul pedagogiei de artă românească, onorând şi activitatea de profesor a maestrului Ion Tiţoiu, unul dintre marii noştri gravori", a explicat curatorul expoziţiei Ana Amelia Dincă.

Vă mai recomandăm şi:

Loteria Vaccinării: Aproape 600.000 de români s-au înscris în prima zi. Marele premiu este de 1 milion de lei. Unde se afişează rezultatele extragerii

Dacian Cioloş este noul preşedinte al USR PLUS

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite