Elevii de la liceul Mihai Eminescu, locul II la competiţia "Pătrunde în inima energiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Enel România premiază tinerii talentaţi în cadrul programului educaţionale Play Energy,  dedicat  în fiecare an liceelor şi şcolilor generale din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. Aceasta competiţie promovează conştientizarea energiei, încurajand copiii de toate vârstele să descopere lumea ştiintei.


În acest an, tema “Pătrunde în inima energiei” a invitat copiii şi adolescenţii să construiască, pornind de la ideile lor, o lume ce mizează pe cunoaşterea energiei din prisma ştiinţifică. De asemenea, tinerii au fost invitaţi să aprofundeze teme de actualitate precum emisiile de CO2 şi eficienţa energetică. “Cele 82 de lucrări înscrise la nivelul Enel Dobrogea au fost  evaluate în baza unor criterii de relevanţă a temei şi de coerenţă, de creativitate, de implicare şi de efort depus, de realizare (interpretare)”, a anunţat Enel.

Proiect dezvoltat în 10 ţări

Play Energy este un proiect internaţional dezvoltat de Enel în 10 ţări (România, Slovacia, Italia, Rusia, SUA, Panama, Costa Rica, Chile şi Guatemala. Tema de anul acesta, „Pătrunde în inima energiei”, a ajuns în peste 800 de şcoli din România, respectiv la 40.000 de copii din ţară. Simultan competiţiei regionale Dobrogea se desfăşoara şi etapa regională în zonele Banat şi Muntenia. Câştigătorii etapelor regionale se confruntă în etapa natională urmând ca în cursul lunii noiembrie, Enel să desemneze câştigătorii etapei naţionale. Elevii Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călăraşi,  îndrumaţi de domnul profesor Dumitru Iordache, s-au clasat pe locul II pentru proiectul „Oraşul viitorului”.


Vă recomandăm şi:

Reactorul 1, deconectat de la sistemul energetic naţional, după ce reactorul 2 a fost oprit câteva zile

ANRE: Electrificarea locuinţelor fără acces la curent va fi făcută de distribuitori. E.ON, Enel, CEZ şi Electrica, afectate direct

O ameninţare mai puţin pentru locuitorii Galaţiului şi pentru mediu: proiectul Enel pentru termocentrala pe cărbune, anulat

Citeste mai mult: adev.ro/muivjv

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite