Echipamente neîntreţinute şi angajaţi fără evaluare medicală, nereguli descoperite în patiserii şi brutării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANSVSA a efectuat controale în toată ţara FOTO Adevărul
ANSVSA a efectuat controale în toată ţara FOTO Adevărul

Instalaţiile şi echipamentele din dotarea unităţii nu sunt întreţinute corespunzător, iar personalul lucrător nu are evaluarea medicală actualizată. Acesta este concluzia inspectorilor sanitari-veterinari după controalele efectuate în luna octombrie în magazine alimentare, patiserii şi brutării. Pentru neregulile descoperite, au fost aplicate amenzi în valoare de 1.200 de lei.

În cursul lunii octombrie 2019, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat 10.481 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice precum şi unităţi de depozitare – alimentare, seminţe, legume fructe.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii. Ca urmare a neregulilor constatate, la nivel naţional, au fost aplicate 117 amenzi în valoare de 494.600 de lei.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite