După caniculă vin furtunile şi grindina. Cod galben de vreme rea pentru 17 judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtuna se instalează în Bărăgan
Furtuna se instalează în Bărăgan

Călăraşiul, alături de alte 16 judeţe din jumătatea de est a ţării şi Capitala, intră sub cond galben de furtună, în intervalul marţi, ora 15.00- miercuri, ora 15.00, conform unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).

Judeţele vizate de atenţionare sunt Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa, Ilfov, Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi. Potrivit meteorologilor, din a doua parte a zilei de marţi şi până în după-amiaza zilei de miercuri, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea şi în jumătatea estică a Munteniei. În aceste regiuni, vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce trecător vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, local, 25 de litri pe metru pătrat. Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse, precizează ANM.

Vă recomandăm şi:

VIDEO Cinci maşini au fost avariate de un acoperiş smuls de furtună

Blestemul şi binecuvântarea codului galben: povestea comorii scoase la iveală, de Sânziene, în urma furtunilor ce au distrus zidul Sarmizegetusei Regia

Copaci doborâţi de furtună, sâmbătă seara, la Timişoara

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite