Drumarii, la datorie. 30 de utilaje au fost trimise în teren pentru deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe toate drumurile din judeţul Călăraşi au fost trimise în teren utilaje de deszăpezire, după ce a nins în Bărăgan mai bine de 10 ore. Avertizarea meteorologică de vreme rea i-a pus pe drumari în gardă.

Pentru evitarea oricăror probleme, Secţia de Drumuri Naţionale a acţionat cu 30 de autoutilaje care au răspândit 227 tone de material antiderapant pe DN 3, DN 3A, DN 3B, DN 21, A2 şi DN 31. La această oră, la Călăraşi ninge slab şi se înregistrează zero grade Celsius.

Stocurile sunt pregătite

Drumarii s-au pregătit din timp pentru iarnă. Conform informaţiilor furnizate de Marian Ichim, director SDN, utilajele sunt gata de intervenţie în orice moment. „ Stăm bine şi la capitolul material antiderapant, dar şi cu utilajele. Pentru drumurile naţionale avem 9 ATB-uri, 3 încărcătoare, 3 autofreze, 2 UNIMOG-uri, toate închiriate. Stocul de material antiderapant este asigurat: 3.800 tone de sare şi 2.000 tone de nisip”, a declarat Marian Ichim. Nici pentru Autostrada Soarelui, pe porţiunea cuprinsă între Drajna şi Cernavodă ce aparţine judeţului Călăraşi nu se preconizează probleme. Contractul a fost încheiat din timp cu SC Selina SRL, iar societatea este pregătită pentru intervenţie la capacitate maximă.

Vă recomandăm şi:

Avertizare meteo de vreme rea. Ninsori şi vânt puternic în Bărăgan

Iarna vine la sfârşit de noiembrie. Ninsorile şi frigul pun stăpânire pe Bărăgan

De luni sunt aşteptate ninsori. Şoferii trebuie să aibă cauciucuri de iarnă

Cod portocaliu de ninsori în Franţa. 220.000 de locuinţe au rămas fără electricitate

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite