Destinul frumoasei Lisette Verea, cea mai sexy vedetă a cabaretului bucureştean. De ce a renunţat la actorie la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Frumosă, talentată şi senzuală, Lisette Verea a avut o carieră impresionantă pe scenele bucureştene în anii '30. Ea este prima artistă care a interpretat celebra melodie “Ionel, Ionelule”, semnată de George Sbârcea. Destinul avea însă să-I fie potrivnic la Hollywood, acolo unde şi-a încercat norocul.

Cântecul nemuritor care mai este fredonat şi astăzi a fost lansat în 1937, iar Lisette Verea, alături de Lulu Nicolau, un duet de succes al epocii, îl interpretează magistral.

Născută în Bucureşti, în 1914, Lisette, graţie talentului şi vocii inconfundabile, reuşeşte să intre în lumea artistică, apărând pe scenele de la "Alhambra” şi Teatrul de Comedie. Era apreciată pentru vocea specială, dar şi pentru voiciunea, frumuseţea şi eleganţa care îi dădeau un farmec aparte. Astfel, nu i-a fost dificil să fie remarcată şi să obţină roluri importante în filme şi spectacole româneşti.

Accentul i-a jucat feste

Conform cinemagia.ro, actriţa a fost solicitată să joace în ”Chemarea dragostei” – 1932 şi “Trenul fantomă”  - 1933 - alături de Tony Bulandra şi G. Storin. Din păcate însă, pe fondul celui de-al Doilea Război Mondial, Lisette, care era evreică, a părăsit ţara şi s-a mutat permanent în SUA. Numele ei figurează pe o listă de pasageri ai vaporului President Grant, sosit în New York pe 3 octombrie 1941.

image

Aici însă, deşi spera la o carieră cel puţin la fel de spectaculoasă ca în ţară, norocul nu avea să-i surâdă. Stabilită în Statele Unite ale Americii, Lisette are şansa să joace pe marele ecran în pelicula “A Night in Casablanca”, o productie mediocră, în compania celebrilor fraţi Marx. Vocea sa a propulsat-o pe scena operetei unde a avut un rol în "Văduva Veselă". Cu toate acestea, se pare că talentul nu a fost suficient pentru a deveni celebră. Accentul ei est-european a fost însă o mare piedică în evoluţia artistei, iar cariera ei a apus destul de repede. Nu a mai obţinut roluri din cauza accentului său neplăcut în limba engleză.

image

Vedetă a cabaretului românesc din anii 1930, apreciată pentru vocea ei, Lisette a debutat în filmul „Chemarea dragostei”, în regia lui Jean Mihail, din 1932. În perioada interbelică, Lisette Verea este aplaudată pe scenele Teatrului Comedia şi Teatrului de Revistă Constantin Tănase. După exilul în America, Lisette Verea a jucat în opereta „The Merry Widow” şi a fost distribuitã în filmul „A Night in Casablanca”, produs de Marx Brothers, în 1946.

Cea mai apreciată actriţă

A jucat pe cele mai importante scene de teatru de revistă din Bucureşti, la Teatrul Cărăbuş, la Teatrul Excelsior, la Teatrul Alhambra, la Teatrul Regina Maria şi la Teatrul Comedia. În 1937 era una dintre cele mai apreciate actriţe de cabaret, iar pe scena Teatrului Alhambra, Lisette Verea împreună cu Lulu Nicolau a lansat un mare slagăr compus de Claude Romano:  “Ionel, Ionelule”, cântat mai apoi şi de Maria Tănase. După ce a ajuns în SUA, în anii 40 s-a căsătorit cu fiul lui Chesterfield, mare fabricant de ţigări şi ciorapi de mătase. Pentru că în viaţa profesională nu a avea succes a renunţat la cariera de actriţă. Lisette a murit în 2003, în New York, iar necrologul i-a fost scris de The New York Times.


 

image

Vă recomandăm şi:

Cum a ajuns Sylvia Sydney, fiica unei croitorese din Bacău, să ia minţile bărbaţilor de la Hollywood. Românca era văzută ca simbol al frumuseţii perfecte

Femeia-spion. Românca Vera Atkins, cel mai important agent secret din cel de-Al Doilea Război Mondial

Regina zborului. Cum a doborât Smaranda Brăescu recordul mondial feminin la saltul cu paraşuta, în Bărăgan

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite