Deliciu culinar de Florii: reţeta celui mai bun borş de peşte din Dunăre. Secretul preparatului gustos, ce ingrediente pui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Cea mai bună ciorbă de peşte din Dunăre o face, evident, o nevastă de pescar din Bărăgan. Pasionată de arta culinară, Gela Dumitrache, de profesie învăţătoare în comuna Unirea, pregăteşte bunătăţi ca la carte. Gospodina ne-a dezvăluit secretul delicioasei ciorbe.


Cum dezlegare la peşte de sărbătoarea Floriilor, vă propunem o reţetă rapidă şi deosebit de gustoasă.
“Am încercat şi altfel de reţete şi nu ne-au plăcut la fel de mult, aşadar am decretat această ciorbă «ciorba de peşte à la Gela». Aşa o fac de peste douăzeci de ani şi nu ne-am plictisit de ea nici noi, nici musafirii, care abia aşteaptă să îi servesc… La prepararea ciorbei folosesc de regulă căpăţânile şi cozile peştilor. Ia uitaţi ce protagonişti am avut aici… dar la ciorbă au mers doar segmentele amintite mai sus”, explică gospodina.   

Pe lângă ei am mai avut:

2 morcovi
un păstârnac
3  cepe medii
2 ardei, unul roşu, unul verde, eu am avut mai mulţi aici fiindcă erau piperniciţi            
6-7 roşii, cam 800 grame
1 litru borş ( eu folosesc doar home-made sau zeamă de varză)                                               
o legătură zdravănă de leuştean
o legătură pătrunjel                                                                     
ouă pentru dres
3 linguri oţet

calarasi ciorba

Mod de preparare:

"Se toacă zarzavaturile, inclusiv codiţele leuşteanului. Se pun la fiert ceapa, morcovul, păstârnacul, ardeiul, codiţele de leuştean, eu le-am pus în oala sub presiune, dupa 10 minute (din momentul când oala începe să fiarbă) se adaugă şi rosiile, se lasă să fiarbă înca 10 minute şi se adaugă borşul.

Se dă borşul în fiert după care se vor adaugă şi bucăţile de peşte şi oţetul. Se fierbe până în momentul în care bucăţile de peşte se ridică singure la suprafaţa ciorbei. Atunci, cu siguranţă, peştele este fiert. Acum se va adăuga şi oul bătut (6 ouă am bătut eu la ciorba asta), se mai dă în 3-4 clocote după care se pune şi verdeaţa tocată şi se stinge focul.

Se serveşte după poftă, nouă ne place cu ardei iute şi mămăligută!", spune Gela Dumitrache. Reţeta ciorbei de peşte poate fi găsită şi pe blogul culinar al Gelei, Cufărul cu bucurii, alături de alte preparate sofisticate.
Vă recomandăm şi:

Cum se pregăteau pe vremuri cei mai buni mici: ingredientul care îi face pufoşi

De ce este usturoiul cel mai puternic antibiotic din lume. Ce substanţă minune conţine şi de ce trebuie mâncat zdrobit

Cum faci cei mai buni ardei umpluţi ca în Bucovina. Ingredientele secrete ale preparatului

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite