Cum să te angajezi în străinătate şi să nu dai greş. Prin ce metode poţi să faci rost de o slujbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai mulţi oameni în căutarea unui loc de muncă Foto:I:S.
Tot mai mulţi oameni în căutarea unui loc de muncă Foto:I:S.

Pentru a veni în sprijinul somerilor care doresc să lucreze în străinătate, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă pune la dispoziţia celor interesaţi mai multe informaţii. Iată mdalităţile  prin care se poate obţine un loc de muncă în străinătate.


ANOFM, prin cele 42 de agenţii judeţene, are atribuţii în recrutarea şi plasarea forţei de muncă în străinătate, atât în statele cu care România a încheiat acorduri în domeniul circulaţiei forţei de muncă, cât şi în statele cu care nu au fost încheiate astfel de instrumente juridice.

Reţeaua Eures, cea mai sigură

EURES reprezintă o retea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi a fost creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în cadrul Spaţiului European şi Elveţia. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare în cadrul acestei reţele sunt sindicatele, organizaţiile patronale şi alţi actori implicaţi în piaţa muncii. Reţeaua este coordonată de Comisia Europeană. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă servicii de mediere a muncii în Uniunea Europeană şi Spaţiul Economic European în calitatea sa de membru EURES: http://eures.anofm.ro/ .

Selecţia şi plasarea

Activităţile de mediere a angajării cetăţenilor români în străinătate se realizează de către societăţi comerciale constituite în temeiul Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care au ca activitate principală "Selecţia şi plasarea forţei de muncă"
 
Înainte de a apela la serviciile unei societăţi comerciale ce efectuează selecţia şi plasarea lucrătorilor, vă puteţi adresa  Inspectoratului Teritorial de Muncă în raza căruia îşi are sediul firma, pentru a obţine informaţii referitoare la înregistrarea firmei, daca a avut medieri în străinatate  şi pentru a verifica dacă firmei i-au fost aplicate sancţiuni sau au existat plangeri cu privire la activitatea desfăşurată. Fiecare I.T.M. prezintă pe website-ul său lista societăţilor comerciale înregistrate având ca obiect de activitate plasarea forţei de muncă în străinătate.
 

Vă recomandăm şi:

Se emite Cardul Profesional European. Şomerii, aşteptaţi la Forţele de Muncă

Piaţa muncii, depăşită de cerere. 22% din totalul şomerilor sunt tineri absolvenţi

STUDIU Peste 78% dintre tinerii care muncesc în România iau în calcul posibilitatea de pleca peste hotare

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite