Cum s-a modificat admiterea la şcolile de poliţie. Criteriul privind înălţimea a fost abrogat, ce se va face la proba sportivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prin O.M.A.I nr. 144/2017, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la şcolile de poliţie se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ, iar criteriul privind înălţimea candidaţilor a fost abogat.    Poliţia Română reaminteşte faptul că, în ianuarie 2018, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina scoate la concurs 1.300 de locuri, iar Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, 300 de locuri.

Conform ordinului M.A.I nr. 144/2017, publicat în Monitorul Oficial la data de 22 noiembrie, prevederile referitoare la criteriul specific privind înălţimea candidaţilor la concursurile pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. au fost abrogate.

De asemenea, evaluarea performanţei fizice a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile M.A.I. se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ.

Proba se execută în ţinută sportivă decentă adecvată anotimpului (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurţi sau trening). Este declarat „promovat“ candidatul care îndeplineşte baremul minim de 2 minute şi 25 de secunde. Candidaţii sunt apreciaţi cu calificativul „promovat“ sau „nepromovat“. Pe timpul susţinerii probei, indiferent de cauze/motive, nu se admit reexaminări sau repetări.

Supraveghere medicală în timpul probelor

Abandonul, accidentarea sau neîndeplinirea baremului minim duce la eliminarea candidatului din concurs şi declararea acestuia „nepromovat“. Trecerea de la alergare la mers a candidaţilor nu se consideră abandon.

Instructajul privind normele de securitate şi sănătate în muncă se face de către lucrătorul desemnat sau de un membru al comisiei/subcomisiei desemnat în acest sens, înainte de începerea probei, pe bază de semnătură.

Candidaţii sunt răspunzători de eventualele accidentări pe timpul desfăşurării probei, datorate nerespectării normelor prelucrate sau a execuţiilor greşite.

Pregătirea organismului pentru efort şi influenţarea selectivă a aparatului locomotor se desfăşoară individual, în spaţiul destinat acestei activităţi, altul decât cel de desfăşurare a probei. Înaintea parcurgerii traseului practic aplicativ, unul dintre evaluatori prezintă candidaţilor elementele, modul de execuţie a acestora, restricţiile, penalizările, precum şi procedura de apreciere/măsurare. Pe timpul desfăşurării probei, supravegherea medicală în vederea acordării primului ajutor în caz de nevoie este obligatorie şi se asigură gratuit. Rezultatele obţinute se aduc la cunoştinţa candidaţilor, la finalul probei, pe bază de semnătură.

Desfăşurarea probei se poate amâna

În cazul în care condiţiile meteorologice împiedică organizarea şi desfăşurarea activităţilor de evaluare a performanţei fizice (pe timpul ploilor torenţiale, pe timp de ceaţă, la temperaturi de peste +30°c sau sub 0°c ori în alte condiţii de natură să favorizeze producerea de accidente), acestea se desfăşoară în sala de sport.

Desfăşurarea probei se poate amâna, la propunerea comisiei, cu acordul preşedintelui comisiei, până la momentul când proba se poate desfăşura în condiţii normale. Candidaţii vor fi anunţaţi de modificările care pot să apară.

Vă recomandăm şi:

Militar ISU: „Salvamarii nu sunt Dumnezeu, respectaţi-le sfaturile. Aţi venit să vă distraţi la mare, nu să vă înmormântaţi“

Eroul de la Mangalia, condus pe ultimul drum. Tânărul mai salvase de la înec alte două persoane cu o zi înainte de a muri

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite