Cum poţi să mori în România dintr-un „fleac“. Povestea mamei care luptă cu o boală cruntă: Timpul meu în această lume a fost estimat la 2-3 luni de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Catrina Rebegea, 42 de ani, are nevoie de ajutorul oamenilor de bine pentru a învinge boala FOTO Facebook
Catrina Rebegea, 42 de ani, are nevoie de ajutorul oamenilor de bine pentru a învinge boala FOTO Facebook

O mămică în vârstă de 42 de ani, din Bucureşti, luptă să trăiască, iar şansa ei la viaţă este un tratament inovator care costă 75.000 de euro. Prea mulţi bani şi prea puţin timp pentru Catrina Rebegea, căreia medicii i-au spus că are zilele numărate. Cancerul agresiv de care suferă se extinde rapid, iar banii pentru tratament nu sunt disponibili. Un apel pe Facebook este strigătul de ajutor al femeii care vrea să trăiască.

Prietenii şi familii încearcă să strângă suma de bani necesară tratamentului care i-ar putea salva viaţa. Iată mesajul integral postat pe pagina de socializare:

"Sa învingem împreună cu Catrina, pentru viata!

"Sunt Catrina Rebegea, am 42 de ani, sunt căsătorită, mămica unui băieţel minunat de 6 ani.

Trăiesc un coşmar care a început în iulie 2018, cu un diagnostic dur şi sec: cancer mamar, unul foarte agresiv şi greu de tratat.

Un şir de erori au construit povestea mea, căreia îi pot da titlul "Cum poţi să mori în România dintr-un fleac".

Mi s-a spus, cu o suficienţă de sine greu de uitat, "Asta nu e cancer, e un fleac". A urmat o operaţie incompletă şi apoi adaptarea tratamentului din mers. S-au înşelat, "Fleacul" era cancer.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, am trecut peste toate, oricât de grele. Păream bine. Până în iunie 2019, când am descoperit 2 ganglioni intramamari maligni. A urmat altă intervenţie efectuată de alţi medici, dar şi ea inadecvat, în ciuda asigurărilor şi recomandărilor primite. Am făcut imediat recidiva locală, cancerul răspândindu-se agresiv şi violent în interiorul toracelui. Nici această recidivă nu a fost depistată la timp, fiind considerată iniţial o fibroza cauzată de radioterapie şi de intervenţia chirurgicală.

Într-o luna şi jumătate s-a dezvoltat o tumora interioara de 8 cm, vizibilă apoi şi la exterior, impreuna cu alte metastaze ganglionare şi posibil pulmonare.

Acest tip de cancer, triplu negativ, este rar (aproximativ 15 % dintre cancerele de san) şi este specific celor cu vârste de pana la 45 de ani. Am reinceput chimioterapia, dar tipul de celulă este rezistent la acest tratament.

Timpul meu în această lume a fost estimat de medicul oncolog la 2 - 3 luni de viaţă cu tratamentul clasic.

Şansa mea este un tratament inovator, imunoterapie (Atezolizumab & Nab-paclitaxel ), tratament disponibil în Europa, dar care nu este încă aprobat şi decontat în România. Rezultatele obţinute până acum cu acest tratament la alte paciente îmi dau speranţe mari şi dorinţa de a-l urma cât de repede posibil, din ianuarie.

Costurile acestei terapii sunt însă prea mari pentru mine şi familia mea. Este nevoie de 75.000 euro.

Mi se spune ca sunt o luptătoare, că sunt puternică. Sunt şi lupt,. Dar am nevoie de toate armele în această LUPTĂ în care trebuie să îl înving pe Mr C (prescurtarea adaptată de la Monster Cancer şi nu de la Mister Cancer - pentru ca da, simt ca lupt cu un monstru).

E inutil să spun cât de frustrant este că statul roman are mereu alte priorităţi financiare şi nu poate da aceleaşi şanse la viaţă pe care alte ţări din lume le oferă deja.

O să spun şi strig însă că vreau sa trăiesc, că vreau sa fiu alături de copilul meu aici, nu "din cer".

Ştiu ca viaţa mea nu va mai fi la fel, dar nu vreau sa plec, vreau să rămân.

Am o mare credinţă în Dumnezeu, ştiu că există minuni şi că uneori minunile EL le face şi prin noi, oamenii. Ştiu că există oameni cu suflet mare care vor sa ajute şi că nimic nu e imposibil atunci când binele ne uneşte. "

Toţi cei care vor sa o ajute pe Catrina, o pot face prin donaţii, fie cu ajutorul campaniei Facebook, plata cu card (butonul "Doneaza") ori in conturile RO04 BACX 0000 0032 7742 8000 CONT LEI si RO74 BACX 0000 0032 7742 8001 CONT EURO descchise la UNICREDIT BANK – beneficiar REBEGEA ALINA CATRINA

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite