Cum lucrează instituţiile publice de sărbători. Zece zile libere pentru bugetari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bugetarii intră în libere prelungite Foto:Arhivă Adevărul
Bugetarii intră în libere prelungite Foto:Arhivă Adevărul

Veste bună pentru angajaţii de la stat. Guvernul a decis ca bugetarii să primească două zile libere în plus, de sărbători, pe 24 şi 31 decembrie. Cu tot cu week-end, vor avea o vacanţă de 5 zile, în preajma Crăciunului şi tot atâtea libere de Revelion.


“Prin hotărârea adoptată de Guvern se stabilesc ca zile libere zilele de 24 şi 31 decembrie 2014, pentru salariaţii din sectorul public. Aceste zile se vor recupera fie prin activitatea în program normal în zilele de 13 şi 20 decembrie 2014, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, până la data de 31 ianuarie 2015", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Este vorba despre 24 decembrie, adică ajunul Crăciunului, şi ultima zi a anului 2014, respectiv 31 decembrie. În felul acesta, românii vor avea mai mult timp pentru a pleca într-o minivacanţă a sărbătorilor de iarnă.
 Conform Codului Muncii, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât cele din weekend, majoritatea asimilate sărbătorilor religioase. Pentru sfârşitul acestui an, zilele libere legale sunt 25 şi 26 decembrie, reprezentând prima şi a doua zi de Crăciun, iar zilele libere de la începutul anului viitor sunt 1 şi 2 ianuarie, de Anul Nou, scrie Mediafax.ro.

Vă recomandăm şi:

Cei mai fericiţi bugetari: veniturile lor cresc cu 800 de lei pe lună!

Cum pot scăpa de stres bugetarii: excursii în Thailanda pentru cei cu lefuri mari şi mâncare din ştevie sau urzică pentru cei cu salarii mici

Ministrul Muncii: 20.000 de mame, 50.000 de pensionari, 25.000 de bugetari vor beneficia de amnistia fiscală

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite