Cei mai fericiţi bugetari: veniturile lor cresc cu 800 de lei pe lună!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Veniturile poliţiştilor locali cresc spectaculos de la 1 ianuarie 2015.
Veniturile poliţiştilor locali cresc spectaculos de la 1 ianuarie 2015.

O ordonanţă de urgenţă emisă în acest an dă autorităţilor administraţiei publice locale posibilitatea acordării normei de hrană poliţiştilor locali. Municipalitatea a profitat de această portiţă legală şi a obţinut şi votul consilierilor locali în acest sens.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.65/2014 prevede că, începând cu 1 ianuarie 2014, autorităţile administraţiei publice locale pot acorda, în limita bugetului aprobat, normă de hrană pentru poliţiştii locali. Primăria Zalău a profitat de această portiţă şi a întocmit în proiect de hotărâre pentru acordarea normei de hrană poliţiştilor locali din municipiu, proiect aprobat fără niciun comentariu de consilierii locali, reuniţi marţi, 9 decembrie, în şedinţă ordinară.


Potrivit proiectului de hotărâre, norma de hrană se va aplica de la 1 ianuarie 2015, şi va fi în cuantum de 24 de lei pentru fiecare zi calendaristică. La această sumă se adaugă, în cazul celor care îşi desfăşoară activitatea în ture, un supliment de normă de hrană de 2 lei pe zi. La un calcul simplu, rezultă că veniturile lunare ale poliţiştilor locali din Zalău vor creşte cu sume cuprinse între 720 de lei (la o normă de 24 de lei pe zi, într-o lună cu 30 de zile) şi 806 lei (26 de lei pe zi şi o lună cu 31 de zile). În documentaţia transmisă de conducerea Poliţiei Locale Zalău pentru fundamentarea proiectului de hotărâre se precizează că efortul bugetar suplimentar impus de acordarea acestor norme de hrană va fi, în 2015, de 578.000 de lei. În 2014, bugetul alocat Poliţiei Locale a fost de 1.128.350 de lei.

Tot de la 1 ianuarie, municipalitatea vrea să crească taxele şi impozitele locale.

Citeşte şi Există şi bugetari fericiţi. Un medic din Zalău are un salariu de peste 10.000 de lei pe lună

Cum pot scăpa de stres bugetarii: excursii în Thailanda pentru cei cu lefuri mari şi mâncare din ştevie sau urzică pentru cei cu salarii mici

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite