Control. Transport ilegal de lemne, tras pe dreapta de Poliţia de Frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii călărăşeni de frontieră, cu sprijinul colegilor din Giurgiu au confiscat peste 75 metri steri de lemne de salcâm ce erau transportate fără acte. Marfa nu avea documente legale de însoţire, iar autocamioanele aparţineau unei firme din Călăraşi.


Maşinile, ticsite cu lemne au fost oprite la un control în care era vizată combaterea evaziunii fiscale. Autocamioanele au fpst trase pe dreapta imediat ce au coborât bacul la Chiciu. La control, conducătorii celor două autovehicule, dar şi reprezentantul firmei nu au putut  prezenta avizele de însoţire prevăzute de normele în vigoare pentru transportul materialului lemnos,  pentru completul format din autocamioane şi remorcile tractate. Tertipul folosit, spun poliţiştii de frontieră, era avizarea doar capetelor tractor, iar pentru remorcile tractate nu se obţineau avizele necesare.

calarasi lemne

La efectuarea verificărilor şi a măsurătorilor, poliţiştii de frontieră au primit şi sprijinul specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Călăraşi, stabilindu-se că este vorba despre 75,8 metri steri de lemn de salcâm.
Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cu amendă în valoare de 25.000 lei, iar marfa, în valoare de 13.160 lei, a fost confiscată şi predată Direcţiei Silvice Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Transport ilegal de lemne, oprit de poliţişti

Lemne confiscate de poliţişti la Orşova

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite