Controale pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale pentru verificare respectării măsurilor de protecţie FOTO IPJ Ialomiţa
Controale pentru verificare respectării măsurilor de protecţie FOTO IPJ Ialomiţa

Forţele de ordine au desfăşurat, în ultimele 24 de ore, 541 de acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară.

Conform Poliţiei Române, au fost efectuate 100.193 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. În urma activităţilor derulate, oamenii legii au constatat infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind întocmite cinci dosare penale.  De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 2.605 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 427.950 de lei. 

"Astfel de acţiuni vor fi derulate şi în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei. Recomandăm cetăţenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecţie, să păstreze distanţarea fizică şi să respecte interdicţiile privind deplasarea sau libera circulaţie.

Reamintim faptul că, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise", au transmis poliţiştii.

Vă mai recomandăm şi:

Veşti teribile de la experţi: „Putem avea un milion de morţi şi să nu atingem imunitatea de grup”

 

Iohannis a anunţat o parte din restricţiile care intră în vigoare de luni: limitarea circulaţiei pe timp de noapte şi acces doar cu certificat verde la anumite activităţi VIDEO

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite