Colectă de alimente și haine la Călărași. Donațiile vor fi oferite prin Crucea Roșie oamenilor sărmani

0
Publicat:

Crucea Roșie Călărași continuă și în acest an, în preajma Sărbătorilor de iarnă, proiectul „Din suflet pentru suflet”, sprijinind astfel populația defavorizată, cu donații de alimente, haine, încălțăminte, jucării.

Crucea Roșie a donat alimente și pentru refugiații ucraineni FOTO Facebook/Aura Giurcă
Crucea Roșie a donat alimente și pentru refugiații ucraineni FOTO Facebook/Aura Giurcă

La această campanie poate participa orice persoană care vrea și poate să ajute.

Este necesar ca alimentele să aibă un termen bun de expirare: ulei, zahăr, mălai, făină, conserve, paste, dulciuri.

Îmbrăcămintea și încălțămintea trebuie să fie curate și în stare bună. Pot fi atât pentru adulți, cât și pentru copii. Donațiile pot include și produse de igienă personală sau a locuinței.

Toate donațiile strânse vor fi direcționate familiilor nevoiașe din județul Călărași în perioada dinaintea Crăciunului. Cei care doresc să doneze o pot face de luni până vineri, între orele 08.00 și 16.00, la sediul Crucii Roșii din Călărași, Prelungirea București nr. 24, în bloc cu DSP", au anunțat reprezentanții Crucii Roșii Călărași.

În 2021 au fost achiziționate două ambulanțe

Conform Instituţiei Prefectului Judeţului Călăraşi, în 2021, Crucea Roşie a distribuit peste 4.500 de pachete alimentare şi igienice către persoanele aflate în dificultate financiară sau materială. Pachetele au fost achiziţionate cu sprijinul donatorilor locali, persoane fizice sau juridice.

Tot în anul 2021 au fost desfăşurat colecte de alimente, îmbrăcăminte şi jucării prin proiectul „Din suflet pentru suflet”, fiind distribuite: 15.000 kg de îmbrăcăminte şi încălţăminte, 3.500 de jucării şi jocuri şi 1.230 kg de dulciuri şi alimente neperisabile. 

De asemenea, anul trecut, Crucea Roşie Călăraşi a reuşit achiziţionarea a două ambulanţe şi a început colaborarea cu CAS Călăraşi, iar în perioada 10 august 2021- 1 ianuarie 2022 cele două maşini au efectuat 1.180 de curse, adică 73.000 de km.

În lunile mai-iunie 2021, filiala judeţeană a Crucii Roşii a pus la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică, cu titlu gratuit, cele două ambulanţe. Echipaje formate din medici şi asistente au mers zilnic în judeţ pentru a facilita accesul la vaccinare şi la informare a persoanelor greu deplasabile, a persoanelor vârstnice. 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite