O fundație olandeză a trimis două camioane cu echipamente spitalului din Călărași: mobilier și dezinfectanți

0
0

Două camioane cu mobilier, dezinfectați și alte materiale de protecție au sosit la spitalul din Călărași, în cadrul parteneriatului inițiat cu Stichting Kinderen In Nood. Asociația olandează susține de aproape trei ani unitatea medicală de pe malul Borcei.

Donație de moblier și echipamente pentru spitalul din Călărași FOTO Facebook Bogdan Mihai
Donație de moblier și echipamente pentru spitalul din Călărași FOTO Facebook Bogdan Mihai

Parteneriatul inițiat cu Stichting Kinderen In Nood continuă.

Astăzi, două camioane cu mobilier, dezinfectanți și alte materiale de protecție au sosit la Spitalul Județean de Urgență Dr.Pompei Samarian Călărași.

Pe lângă dotările realizate constant de către Consiliul Județean Călărași, apreciem în mod deosebit atunci când entitățile private se alătură efortului nostru de a crește standardele constant.

Cumva, faptul că mulți oameni ni se alătură, confirmă că eforturile noastre încep să se vadă.

Mulțumim tuturor celor implicați!”, a precizat Bogdan Mihai, administrator public al județului Călărași, pe pagina sa de Facebook

Ajutoare umanitare pentru unitatea medicală

În luna aprilie a anului trecut, reprezentantul în România al Fundaţiei Kinderen In Nood (Olanda), Zoltan Szilagyi, a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. În ultimii doi ani, unitatea medicală a primit ajutoare umanitare, fiind îmbunătăţite condiţiile de cazare şi confort ale pacienţilor internaţi.

Colaborarea cu Spitalul Judeţean Călăraşi şi cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi a început în urmă cu doi ani, prin reprezentantul fundaţiei olandeze în judetul Călăraşi, Nicoleta Lazăr, şi de atunci au fost îmbunătăţite condiţiile de cazare, confort şi siguranţă oferite pacienţilor internaţi, dar şi copiilor instituţionalizaţi. Pacientele bolnave de cancer au primit proteze mamare, peruci, bandane, eşarfe şi accesorii.

Copiilor cu dizabilităţi le-au fost donate cărucioare, cadre de mers şi aparate de fizioterapie. Fundaţia a mai donat şi 2.000 de euro pentru achiziţionarea de masti CPAP, atât de necesare cadrelor medicale.

Pe 28 martie 2022, zeci de paturi electrice au ajuns la spitalul din Călăraşi, graţie unei donaţii din partea Asociaţiei Global Aid Network (GaiN) din Austria. Ajutorul a fost intermediat de Asociaţia Mâini Deschise din Călărași.

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite