Clădirea bibliotecii pentru copii va fi renovată. Fondurile, asigurate printr-un proiect transfrontalier de 2,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sediul Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă şi primarul din Silistra, Yulian Naydenov au semnat contractul de finanţare pentru proiectul "Dezvoltarea produselor comune de turism şi revitalizarea moştenirii culturale".

În cadrul acestui proiect transfrontalier, depus pe Programul Interreg România - Bulgaria cu o valoare totală de 1.499.992, 54 euro, Consiliul Judeţean Călăraşi va reabilita  "Casa Demetriade", clădirea în care îşi desfăşoară activitatea secţia de copii a Bibliotecii Judeţene.

După terminarea lucrărilor, estimate pe o durată de 27 luni şi 28 de zile, clădirea va avea destinaţia de Secţie a Ştiinţelor Naturii, structură  componentă a Muzeului Dunării de Jos.

"La preluarea mandatului am efectuat o vizită la biblioteca de pe strada Bucureşti. Ceea ce am văzut acolo m-a mâhnit. O clădire emblematică lăsată să devină o ruină. Felicit echipa Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul CJ Călăraşi, coordonată de Eduard Grama, care a cautat soluţii, parteneri, axe ca această clădire să fie repusă pe circuitul celor mai frumoase monumente istorice din România", a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi.

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite