Cherestea confiscată şi amendă pentru o firmă acuzată de infracţiuni silvice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a confiscat 15,8 mc de material lemnos FOTO Adevărul
Poliţia a confiscat 15,8 mc de material lemnos FOTO Adevărul

Poliţiştii călărăşeni au acţionat, zilele trecute, pentru prevenirea infracţiunilor la regimul silvic. Astfel de acţiuni sunt organizare atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare, dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.


Pe 13 aprilie, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică Călăraşi, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Bucureşti,  au efectuat un control pe linia respectării regimului silvic,  la o societate comercială cu punct de lucru în localitatea Fundulea, judeţul Călăraşi.

La finalizarea verificărilor, echipa de control a constatat, în urma relaţiilor comerciale pe care le avea cu o societate  comercială din judeţul  Vrancea că aceasta a emis un aviz de însoţire a mărfii fără a respecta condiţiile prevăzute de lege, referitoare la provenienţa circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase. Societatea din Vrancea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei. Totodată, s-a dispus măsura complementară de confiscare a 15,8 mc cherestea răşinoase în valoare de 8.484,6 lei.
 

Vă recomandăm şi:

Hoţi de lemne, prinşi la Dorobanţu. Suspecţii tăiaseră ilegal 25 de sălcii

Ministerul Mediului a lansat aplicaţia mobilă „Inspectorul Pădurii“, instrument de combatere a tăierilor ilegale

VIDEO Furt scandalos de arbori surprins într-o pădure protejată din Suceava. Cum ascund hoţii cioatele brazilor tăiaţi ilegal

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite