Ce expoziţii pot fi vizitate gratuit la Noaptea Muzeelor pe malul Borcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noaptea muzeelor FOTO MDJ
Noaptea muzeelor FOTO MDJ

Expoziţii, experimente artistice, proiecţii, dans, piese de teatru şi concerte sunt incluse în programul celei de-a 15-a ediţii a Nopţii Muzeelor, care va avea loc sâmbătă.

Iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan naţional de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR), fiind aşteptat cu mare interes în fiecare an.

“Noaptea Muzeelor este un eveniment aşteptat de toată lumea. În Bucureşti, avem un număr de 50 de spaţii înscrise, iar în ţară peste 100 de muzee şi entităţi culturale diverse, cu reprezentare în 32 de judeţe. Suntem cu adevărat încântaţi că există atât de mult interes pentru acest eveniment şi ne dorim ca publicul să perceapă muzeele ca pe nişte spaţii primitoare, pe care să le viziteze frecvent”, a declarat Dragoş Neamu, managerul Nopţii Muzeelor.

Ca în fiecare an, de când s-a alăturat acestui proiect, Muzeul Dunării de Jos, vă aşteaptă sâmbătă, 18 mai 2019, să participaţi la cea de-a XV – a ediţie a Programului European Noaptea Muzeelor.

Călărăşenii sunt invitaţi să viziteze gratuit expoziţiile temporare organizate la sediul Muzeului Dunării de Jos, precum şi expoziţiile permanente ale Secţiei Arheologie şi ale Secţiei Etnografie, între orele 18.00-23.00, astfel:

Sediu, str. Progresului, 4:

- Colecţii şi colecţionari – Ediţia a IV a – Şcoala de altădată

- Lumina Învierii – expoziţie de icoane şi carte veche bisericească

- Doi Călători – Florian Mihăilescu şi Gheorghe Mosoreanu – expoziţie de artă plastic

- “1914 – 1918 – Drumul spre Unire” – proiect dedicat Centenarului Marii Uniri.

Secţia Arheologie, str. 1 Decembrie 1918:

- Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos

- 21. 00 – Tradiţii şi Obiceiuri la naştere – moment susţinut de trupa de teatru “Nuntaşii” , a Şcolii Gimnaziale Nicolae Bălcescu (Preasna)

- Program recreativ - Copiii sunt provocaţi să-şi exprime creativitatea prin participarea la atelierul de modelaj lut.

Secţia Etnografie, str. 1 Decembrie 1918, bl. A 17:

- Meşteşuguri la apus 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite