Ce a pățit un polițist din Călărași care a recunoscut că a divulgat date personale prin intermediul Whastsapp

0
0
Publicat:

Un subcomisar de poliție din Călărași are de plătit o amendă penală de 42.500 lei după ce a divulgat ilegal date personale din baza de date MAI. Inculpatul a recunoscut fapta și a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Un polițist din Călărași a recunoscut că a divulgat date personale - Foto Arhivă
Un polițist din Călărași a recunoscut că a divulgat date personale - Foto Arhivă

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Călărași au efectuat cercetări într-un caz în care procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un subcomisar de poliție din cadrul Inspectoratului Județean Călărași - Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Acesta a fost acuzat de divulgarea ilegală a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice. 

„Din probele administrate în cauză s-a reţinut faptul că, la data de 23.09.2022, inculpatul a accesat baza de date administrată de MAI - Direcţia Generală pentru Evidenţa Populaţiei, căutând fişele conţinând datele personale a cinci persoane. Fişele de evidenţă au fost transmise la data de 25.09.2022 prin intermediul aplicaţiei WhatsApp, sub forma a şase fotografii, de la numărul de telefon al inculpatului, către un alt inculpat din acelaşi dosar, persoană fără calitate specială, care intenţiona să folosească datele de identificare ale persoanelor respective în cadrul unui litigiu civil, în care era necesară repunerea pe rol a unei cauze suspendate, prin citarea moştenitorilor uneia dintre părţi.”, arată un comunicat al DGA.

Polițistul inculpat a recunoscut  comiterea faptei și a acceptat încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală. De altfel,  subcomisarul de poliție a precizat că „este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv o amendă penală în cuantum de 42.500 de lei, dispunându-se, totodată şi amânarea aplicării pedepsei pe o perioadă de 2 ani”, se menționează în comunicatul citat de Agerpres.

Dosarul penal al inculpatului, inclusiv acordul de recunoaștere a vinovăției, a fost trimis la Tribunalul Călărași pentru judecată. În această cauză, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Călărași au efectuat investigații conform ordonanțelor emise de procurorul de caz.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite