Ce s-a întâmplat cu polițistul care i-a dat unui bărbat aflat în arest un telefon, o pânză de bomfaier și un lacăt. Mita primită

0
Publicat:

Poliţistul din Alba aflat în arest la domiciliu după ce ar fi primit mită 1.500 de euro şi 7.000 de lei din partea unei persoane aflată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Alba, căreia i-ar fi dat în schimbul banilor un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt şi o pânză de bomfaier, a fost suspendat din activitate.

Polițistul arestat la domiciliu va purta un dispozitiv electronic de supraveghere. FOTO Shutterstock
Polițistul arestat la domiciliu va purta un dispozitiv electronic de supraveghere. FOTO Shutterstock

Inculpatul îi promisese agentului și contravaloarea unui apartament pentru a-l ajuta să evadeze.

Reprezentanţii Biroului de Presă al IPJ Alba au precizat, marţi, pentru Agerpres, că agentul de poliţie, pentru care a fost dispusă măsura arestului la domiciliu de către Tribunalul Cluj, a fost suspendat. Agentul lucra în Poliţie din anul 2005.

Pe durata arestului la domiciliu, instanţa din Cluj a dispus ca inculpatul să poarte permanent un dispozitiv electronic de supraveghere.

Infracțiunile pentru care este cercetat polițistul

Procurorii au dispus, în 6 septembrie, reţinerea a doi inculpaţi, unul având calitatea de agent de poliţie, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reţinere şi arestare preventivă de către personalul centrelor de reţinere şi arestare preventivă, potrivit unui comunicat al DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj transmis duminică,

În acelaşi dosar sunt continuate cercetările cu privire la alţi doi inculpaţi, aflaţi în stare de arest preventiv într-o altă cauză, pentru comiterea infracţiunilor de instigare la săvârşirea infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive, dare de mită, instigare la introducerea de telefoane mobile în mod ilicit într-un centru de reţinere şi arestare preventivă şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

Aceștia sunt suspectaţi că, în perioada 2023 - mai 2024, au procurat, transportat, depozitat, manipulat şi distribuit substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.

Obiectele introduse ilegal în detenție. FOTO DIICOT Cluj
Obiectele introduse ilegal în detenție. FOTO DIICOT Cluj

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada mai - septembrie 2024, unul dintre inculpaţi, aflat într-un centru de detenţie, i-a dat agentului de poliţie, prin intermediul unui coinculpat (pe parcursul a trei întâlniri) sumele de 1.500 de euro, 5.000 lei şi 2.000 lei în schimbul cărora acesta din urmă i-a remis un telefon mobil cu cablu de date, un lacăt şi o pânză de bomfaier cu care intenţiona să creeze un spaţiu în care să ascundă telefonul mobil. În acelaşi interval de timp, inculpatul aflat în stare de arest preventiv i-a promis inculpatului (agent de poliţie) contravaloarea unui apartament, pentru a-l ajuta să evadeze", se arată în comunicat.

Obiectele introduse ilegal în detenție. FOTO DIICOT Cluj
Obiectele introduse ilegal în detenție. FOTO DIICOT Cluj

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj a dispus, la propunerea procurorilor DIICOT, arestarea preventivă a trei dintre inculpaţi şi măsura arestului la domiciliu faţă de agentul de poliţie pentru o perioadă de 30 de zile.

Aceeași instanța respins ca neîntemeiată cererea poliţistului, formulată prin intermediul avocatului din oficiu, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar.

Și ceilalţi trei inculpaţi, pentru care a fost dispus arestul preventiv, au contestat decizia Tribunalului Cluj.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite