Când trebuie să cerem schimbarea cărţii de identitate. Ce riscă cei cu buletinul expirat ori deteriorat

0
0
Cartea de identitate poate fi schimbată în mai multe situaţii FOTO MAI
Cartea de identitate poate fi schimbată în mai multe situaţii FOTO MAI

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, cu sediul în strada Progresul, nr. 23, invită cetăţenii să se prezinte la sediul instituţiei şi să solicite intrarea în legalitate, în sensul eliberării unor acte de identitate, în cazul tinerilor care au împlinit vârsta de 14 ani, precum şi în cazul celor care deţin acte de identitate expirate.


De asemenea, sunt aşteptaţi la ghişee şi cei care au actul de identitate deteriorat, pierdut, furat, distrus sau anulat, şi-au modificat numele sau prenumele (prin căsătorie, divorţ, adopţie, schimbare de nume pe cale administrativă), şi-au schimbat domiciliul, locuiesc pe o stradă cu denumirea schimbată sau cu imobilul renumerotat, localitatea de domiciliu are rangul schimbat ori a fost rearondată unei alte unităţi administrativ-teritoriale, fotografia din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului, au atribuit un nou CNP.
           
Iată programul de lucru cu publicul al SPCLEP Călăraşi:

Luni, marţi, joi:  08.00 – 16.00
Miercuri 08.00- 18.30
Vineri 08.00 – 13.30.
„Menţionăm faptul că nerespectarea dispoziţiilor legale constituie contravenţie şi se sancţioneaza după caz, cu amenzi cuprinse între 40 -80 lei”, atrag atenţia autorităţile.

Vă recomandăm şi:

Cartea din buletin. Oraşul unde actul de identitate vine cu o surpriză

Evidenţa Populaţiei: cereţi documentele de identitate din timp, pentru a evita aglomeraţia din  preajma alegerilor

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite