Campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice, organizată în perioada 13-20 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călăraşiul se află pe harta participanţilor la Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice, eveniment organizat pentru prima dată pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice din întreaga lume.

Primăria Municipiului Călăraşi şi Serviciul Local de Colectare Călăraşi al Asociaţiei Române pentru Reciclare - RoRec, împreună cu partenerii locali, încurajează cetăţenii să se alăture acestei iniţiative europene şi să participe activ la campania din 13-20 octombrie. 

Cetăţenii au ocazia să scape gratuit de deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE) participând la Ziua Internaţională a Reciclării Deşeurilor Electrice. Această iniţiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociaţia internaţională a sistemelor de colectare a deşeurilor electrice, alături de 26 de membri ai săi şi implică în jur de 40 de organizaţii diferite din 20 de ţări din întreaga lume. Scopul evenimentului este de a creşte nivelul de conştientizare privind importanţa colectării deşeurilor electrice şi de a încuraja populaţia să facă acest gest responsabil, fiind susţinută şi de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec.

Cetăţenii sunt îndemnaţi să adune aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosesc, dar continuiă să le ţină în casă şi să meargă  cu ele la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile pe 13 octombrie, între orele 9.00-17.00, în următoarele locuri din Călăraşi: la Piaţa Orizont şi la parcul Aurora.

- la Parc Aurora.

Se asigură transport gratuit

Nu ai cum să transporţi singur deşeurile electrice la unul dintre punctele de colectare? În perioada 13-20 octombrie, Serviciul Local de Colectare Călăraşi asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie! Tot ce trebuie să faci este să suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, şi să faci o programare.

Echipa Serviciului Local de Colectare Călăraşi asigură colectarea gratuită a acestor deşeuri electrice şi transportul în siguranţă către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deşeuri vor fi tratate şi reciclate conform normelor de mediu. 

În plus, participând la această acţiune de colectare, ai şansa să câştigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorţi: un arzător din fontă, un cuptor cu microunde, un aspirator, o cafetieră, un mixer, un fier de călcat, două seturi nivelă şi două truse accesorii scule. Tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc pe 20 octombrie, la ora 18.00, la Primărie.

50 de milioane de tone de deşeuri în 2018

Se estimează că în 2018 vor fi generate 50 milioane de tone de deşeuri electrice la nivel mondial. Doar 20% din deşeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deşeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacţionate ilegal şi tratate neconform, iar  acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 66% din tarile lumii au o legislaţie privind deşeurile electrice. Implicaţiile sunt pierderi uriaşe de materii prime valoroase şi critice pentru industrie, precum şi probleme serioase de sănătate, de mediu şi sociale prin transferurile ilegale de deşeuri către ţările în curs de dezvoltare. 

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri