Campania naţională „Prea rebel să fii condus!”, la final. La Călăraşi, peste 1.400 de tineri au fost instruiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.400 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani au fost instruiţi în cadrul campaniei naţionale „Prea rebel să fii condus!”. La Călăraşi, campania a fost coordonată de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere, prin acţiuni de sensibilizare şi conştientizare a adolescenţilor şi tinerilor din mediul şcolar privind consumul de substanţe interzise.

În cadrul campaniei au fost organizate întâlniri cu elevii din învăţământul gimnazial şi liceal din municipiul Călăraşi, la orele opţionale sau la balurile Bobocilor, precum şi cu părinţii acestora. Beneficiarii au vizionat spotul campaniei, au primit informaţii cu privire la efectele nocive ale consumului de SNPP(substanţe noi cu proprietăţi psihoactive „etnobotanice”), delincvenţă, anturaj periculos, găşti şi infracţionalitatea asociată consumului de astfel de substanţe.

Întâlniri interactive

Întâlnirile au fost interactive, tinerii solicitând sfaturi pentru a evita consumul, unde se pot adresa pentru o informare adecvată, au fost interesaţi care sunt efectele fizice şi psihice de scurtă sau lungă durată a consumului acestor substanţe. În timpul campaniei au fost derulate 54 de activităţi, la care au participat 1.408  beneficiari, fiind distribuite un număr de aproximativ 1.400 de materiale informative(afişe şi fly-ere ANA şi pliante CPECA). Spotul campaniei şi fragmente din filmul documentar „ Drogurile – Viaţă pe contrasens” au fost utilizate în 48 de activităţi de prevenire a consumului de droguri.
 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite