Călătorii blocaţi timp de cinci ore în tren, la Săruleşti, au primit mâncare şi apă de la jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jandarmii călărăşeni, alături de Primăria Săruleşti, au oferit mâncare şi apă călătorilor FOTO IJJ Călăraşi
Jandarmii călărăşeni, alături de Primăria Săruleşti, au oferit mâncare şi apă călătorilor FOTO IJJ Călăraşi

Jandarmii călărăşeni, împreună cu reprezentanţii Primăriei Săruleşti, au venit în sprijinul călătorilor aflaţi în trenul care a staţionat mai bine de cinci ore în apropierea localităţii, pe timpul grevei angajaţilor de la CFR Călători, şi le-au oferit apă şi  produse alimentare.

Călătorii au stat blocaţi mai bine de trei ore în trenul care plecase la Constanţa şi urma să ajungă la Bucureşti. Staţionarea a avut loc în apropierea localităţii Săruleşti.

O delegaţie a Asociaţiei Elevilor din Constanţa a fost blocată patru ore într-un tren spre Bucureşti, în localitatea Săruleşti, elevii afirmând că le este frig, nu mai au apă şi ar dori să se întoarcă acasă, dar nu au cu ce, având în vedere că în zona respectivă nu circulă niciun autobuz.

„Suntem de 3 ore şi jumătate blocaţi în tren în Săruleşti. Am rămas doar cu o sticla de 0,5 l de apă, ne este frig, iar gustările pe care ni le-au dat părinţii nu ştim cât ne vor mai ajunge. Astăzi, am trecut prin ceea ce elevii navetişti trec zilnic: în această comună nu există niciun autobuz! Nu ştim când sau cum vom ajunge acasă, dar ştim că dezastrul acesta trebuie oprit. Întreb guvernanţii, cum vor ca noi să ne întoarcem acasă? Vor să luăm maşini la ocazii să păţim ca în Caracal?", a declarat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună, pentru news.ro.

Grevă spontană

Trenurile care urmau să ajungă sau să plece din Gara de Nord au înregistrat luni întârzieri de sute de minute, pe fondul protestelor feroviarilor. Cea mai mare întârziere la sosirea în Gara de Nord a avut-o are un tren de la Târgu Jiu, cu 180 de minute, urmat de trei trenuri, din Constanţa, Ploieşti Sud şi Braşov, cu câte 130 de minute fiecare. 

Alte trenuri care veneau din Constanţa, Budapesta, Craiova, Galaţi, Suceava au avut întârzieri cuprinse între 30 şi 70 de minute. 

CFR Călători a anunţat că luni a avut loc o acţiune a angajaţilor Societăţii Comerciale de Reparaţii Locomotive (SCRL) Braşov şi CFR SA, fiind oprite trenuri pe raza regionalelor Bucureşti, Craiova, Galaţi şi Iaşi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Ce ştim despre noua variantă Omicron a coronavirusului şi cât de mult ar trebui să ne îngrijoreze

Avertismentul unui medic infecţionist: Varianta Omicron are 50 de mutaţii şi se răspândeşte cu rapiditate

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite