Călător blocat de grevă în trenul Suceava-Bucureşti: „Stăm de trei ore la Adjud, nimeni nu ne spune nimic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Oana Şlemco
FOTO: Oana Şlemco

Suceveanca Magda Axon a avut ghinionul să se numere printre călătorii afectaţi de greva spontană a ceferiştilor. În dimineaţa zilei de luni, 20 decembrie, ea a luat trenul din Suceava pentru a ajunge în Capitală, unde vrea să petreacă sărbătorile de iarnă. Din păcate, a rămas blocată ore bune la Adjud.

„M-am nimerit în plină greva spontană a CFR, în IC 1752, Suceava-Bucuresti! De aproape o ora stăm la Adjud şi ...nici ţipenie de conductor să ne ţină la curent cu... mersul trenului!”, a scris  Magda Axon pe contul său de Facebook. 

Din momentul în care a publicat mesajul până a fost contactată de reporterul „Adevărul”, au mai trecut două ore.

Magda a explicat că a luat trenul de la Suceava spre Bucureşti pentru a petrece sărbătorile de iarnă împreună cu familia. 

Călătorii au aflat de la un conductor pe la Paşcani că ceferiştii au declanşat o grevă spontană. Pentru că mesajul a fost transmis, totuşi, cu o doză de optimism, cei care au plătit biletele pentru călătorie nu s-au îngrijorat, cu atât mai mult cu cât după o staţionare de câteva minute, trenul a fost pus în mişcare.

Bucuria a ţinut însă până la Adjud, unde roţile s-au oprit din nou, fără ca nimeni să ştie cu exactitate când va fi reluat traficul feroviar. „Nu ne este frig şi nici nu sunt foarte mulţi oameni în vagon”, a spus sucevenca.

Disperaţi din cauză că promisiunile făcute anterior nu se onorează, între care intrarea în vigoare a statutului personalului feroviar care fost din nou amânată, de data aceasta până în 2023, ceferiştii din toată ţara au protestat luni dimineaţă. Ceea ce, iniţial, a fost un protest paşnic s-a transformat spontan într-o grevă. Primii care au oprit roata au fost feroviarii din Regionala Iaşi, iar în Gara de Nord din Bucureşti megafoanele anunţau greva după mesajul transmis de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Răsturnare de situaţie în cazul bărbatului care şi-a omorât ginerele pentru că i-a maltratat fiica

Fost şef de Poliţie ajuns la închisoare pentru că a omorât în bătaie un om care l-a călcat pe picior în microbuzul de navetă

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite