Călăraşi: Scandalagiii din cartierul 2 Moldoveni sunt liberi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de persoane s-au adunat sâmbătă noaptea în cartierul 2 Moldoveni să asiste la bătaia dintre clanurile Zăbălaru şi Chirmuş. Altercaţia s-a soldat cu patru victime dintre care două au ajuns la spital. Poliţiştii au deocamdată doar şase suspecţi, toţi cercetaţi în libertate.

Focuri de armă au răsunat sâmbătă seara, în jurul orei 20.00 pe strada Muşeţelului din cartierul 2 Moldoveni din Călăraşi, acolo unde este situat localul unuia dintre capii lumii interlope din zonă, Ionel Cristinel Ghencea, zis Chirmuş. Adversarii lor au fost câţiva membri din clanul advers, Zăbălaru. 

„Scandalul nu a durat mai mult de 7-8 minute, timp în care am auzit patru focuri de armă. Am văzut mai multe persoane care se îmbrânceau. La scurt timp s-au auzit sirenele maşinilor de poliţie“, au declarat martorii incidentului. Oamenii, care s-au temut să îşi divulge identitatea, au spus că interlopii s-au lovit cu bâtele iar unul dintre ei a scos pistolul.

Patru răniţi

Poliţiştii sosiţi la locul faptei i-au împrăştiat pe cei aproximatov 300 de curioşi adunaţi să comenteze evenimentul şi au început cercetările la locul faptei. „De la faţa locului a fost ridicat un tub de cartuş provenind de la o armă neletală. Cel mai probabil este vorba despre un pistol cu gaz. Vom stabili cui aparţine“, a declarat comisarul şef Vasile Luchian, comandantul Poliţiei Călăraşi.
Reglarea de conturi s-a soldat cu patru răniţi. Doi au ajuns la spital, iar ulterior unul dintre bărbaţi a fost transferat la unitatea medicală Bagdasar Arseni, din Capitală, din cauză că era rănit la cap.

Zeci de audieri

„Am audiat toată noaptea, atât participanţi cât şi martori, în total peste 50 de persoane. În final am reuşit să identificăm patru persoane agresate şi şase agresori. Unii se sustrag urmăririi penale. La acest moment facem cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea liniştii publice şi ultraj, însă în funcţie de numărul de îngrijiri medicale de care vor avea nevoie victimele este posibil ca procurorul să stabilească şi o altă încadrare“, a mai afirmat comandantul Poliţiei Călăraşi.

Victimele fac parte din clanul Zăbălaru. Printre ei se numără Adrian Nicu Niţă (29 de ani) zis „Pisoi“ şi Daniel Niţă (15 ani), ambii fraţii şefului grupului interlop, Aurel Niţă.  Printre agresori se numără membrii clanului advers: Laurenţiu Georgian Lefter (30 de ani), Iulian Aurel Băloi (28 de ani), Petrişor Lupu (31 de ani), Ionuţ Ştefan Dobre (23 de ani).

Citiţi şi: Împuşcături ca-n Vestul Sălbatic în cartierul 2 Moldoveni UPDATE

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite