Călăraşi: S-a semnat contractul pentru gestionarea deşeurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri dimineaţă, la ora 9.00, la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, a fost semnat contractul de finanţare pentru Proiectul „Sistem Integrat de Management al Deşeurilor Solide în judeţul Călăraşi“.

Documentele au fost parafate de ministrul mediului şi pădurilor, Laszlo Borbely, de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu, şi de Diana Culcer, director Organism Intermediar POS Mediu Bucureşti pentru Regiunea 8 Bucureşti – Ilfov.
Din delegaţia de la Călăraşi au mai făcut parte Gabriela Aldea, director Direcţia Managementul Proiectelor, şi Mihai Poteacă, coordonator Unitatea de Implementare a Proiectului.

Scopul proiectului

Rezolvarea problemelor de gestionare a deşeurilor identificate pe raza judeţului Călăraşi şi respectarea legislaţiei naţionale privind deşeurile, prin implementarea unui sistem integrat de management al deşeurilor solide în judeţul Călăraşi.

Principalele obiective de investiţii ale proiectului sunt: construirea unui depozit ecologic judeţean amplasat pe teritoriul administrativ al Comunei Ciocăneşti, inclusiv instalaţii auxiliare, cum ar fi staţia de compostare, staţia de sortare, staţia de tratare a levigatului; construirea a două Staţii de transfer în Municipiile Călăraşi şi Olteniţa şi extinderea staţiei de transfer de la Lehliu Gară.

Acelaşi proiect implică şi închiderea celor patru depozite de deşeuri existente în Municipiile Călăraşi şi Olteniţa şi Oraşele Lehliu Gară şi Fundulea; realizarea sistemului de colectare a deşeurilor reziduale şi reciclabile, prin construirea platformelor de colectare şi amplasarea containerelor necesare, pe raza întregului judeţ (4 zone de colectare); realizarea compostării individuale în gospodăriile din mediul rural prin distribuirea de unităţi de compost individuale şi campanii de încurajare a acestor bune practici. Perioada de implementare a proiectului este de 50 de luni de la data semnării Contractului de Finanţare, iar valoarea totală a acestuia este de 140.729.770 lei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite