Călăraşi: Prins la pescuit pe Moştiştea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în timpul unei acţiuni efectuate de un echipaj de jandarmi, a fost surprins un bărbat din comuna Frăsinet, care pescuia cu un halău.

Un echipaj de jandarmerie din cadrul subunităţii de jandarmi Olteniţa a executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţionalităţii în domeniul ariilor naturale protejate. Astfel, pe balta Mostiştea a fost depistat Laurenţiu I., de 47 de ani, din comuna Făsinet, în timp ce pescuia cu un halău. Bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi folosire fără drept de unelte de pescuit, faptă prevazută si pedepsită de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, pe raza comunei Ulmeni, Vasile N., de 56 de ani, din comuna Mânăstirea, a fost surprins în timp ce oferea spre vânzare peşte, fără a deţine documentele legale. Acestuia i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare fãrã documente legale a peştelui faptă prevazută si pedepsită de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Lucrările penale vor fi înaintate spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa.









Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite