Călăraşi: Medicii care au îngrijit-o pe studenta gravidă, decedată înainte de naştere, au comis abateri grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de control a Ministerului Sănătăţii a constatat grave abateri de ordin administrativ în cazul studentei gravide care a murit sub ochii medicilor pe 20 iunie 2011 la Spitalul Judeţean. Nu este exclusă o eventuală culpă medicală.

Cea mai mare greşeală, aşa cum reiese din raportul întocmit de comisie şi aprobat de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, se referă la faptul că pacienta nu a fost transferată la Bucureşti, într-un spital dotat corespunzător. Deşi medicii călărăşeni au luat în calcul acest lucru şi au ţinut permanent legătură cu colegii din Capitală, nu s-a reuşit transportarea acesteia acolo pentru că nu existau paturi libere. Comisia mai spune că nu era nevoie de acordul spitalului care urma să primească pacienta, ci pur şi simplu, femeia trebuia urcată în salvare, însoţită de echipaj de urgenţă şi dusă cât mai repede la Bucureşti.

Foaie de observaţie, accesată după deces

Nereguli au fost găsite şi în foaia de observaţie clinic din data de 20.06.2011 unde s-a constatat că există înscrisuri adăugate. Comisia a descoperit că aceasta a fost accesată de mai multe ori după ora decesului, inclusiv în data de 21 iunie 2011 şi în data de 22 iunie 2011, ora 11.45 ultima accesare. De asemenea, se mai precizează că evoluţia bolii Georgianei Constanţa Oprea(19 ani) de la momentul internării în data de 20 iunie 2011 a fost fulminantă. Raportul a fost transmis şi Consiliului Judeţean Călăraşi, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean pentru dispunerea de sancţiuni administrative. Raportul va mai fi transmis Administraţiei Spitalelor Bucureşti şi Colegiului Medicilor din România pentru analiza unei eventuale culpe medicale.

A murit subit

Georgiana Constanţa Oprea (19 ani) a murit subit luni după-amiază, pe patul de spital, chiar înainte de operaţia de cezariană. Tânăra a fost internată în spital în perioada 15-17 iunie 2011 pentru un travaliu fals în cea de-a 37 săptămână de sarcină. Pe biletul de externare, parafat şi semnat de dr. Popa Bogdan, este menţionată o anemie care complică naşterea şi lăuzia. Medicii susţin că tânăra a cerut să fie externată la cerere, deşi familia infirmă acest lucru, pentru a susţine un examen la Facultatea de Agronomie pe care o urma. Când s-a întors luni, pe 20 iunie 2011, starea s-a agravat brusc şi a intrat în stop cardiac.

Citeşte şi: UPDATE FOTO O tânără însărcinată a murit cu câteva ore înainte de naştere

Citeşte şi: EXCLUSIV Gravida care a murit în spital, înmormântată cu o parte din făt în pântec

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite