Călăraşi: Cartierul Cărămidari, o veşnică Veneţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fiecare ploaie mai serioasă, locuitorii din cartierele Cărămidari şi Obor au nevoie de barcă. Oamenii sunt supăraţi că zona nu este racordată la canalizarea oraşului, iar autorităţile nu mişcă un deget să le rezolve problema.

Şi duminică seara, ploaia torenţială a dat bătai de cap cetăţenilor care, în disperare, au apelat la pompieri să le scoată apa din curţile pline ochi. Opt ore au intervenit pompierii pentru a evacua apa acumulată în exces în 26 de gospodării de pe străzile Miron Costin, Aleea Garajului, Salcâmilor, Diaconu Coresi, Ecaterina Teodoroiu şi George Coşbuc. Datorită precipitaţiilor abundente căzute într-un interval foarte scurt de timp, apa s-a acumulat în gospodăriile mai multor oameni, în unele cazuri aceasta intrând chiar şi în case. Pompierii au intervenit cu aproape toate autospecialele şi motopompele din dotare, timp de aproximativ 8 ore, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei.  

Vara vin şuvoaiele

„Zonele cu probleme sunt Obor şi Cărămidari. Acestea au cel mai mare risc de inundaţii. Când încep precipitaţiile, în special primăvara şi vara, aici ne confruntăm cu cele mai mari probleme. Străzile sunt în pantă, iar atunci când echipajele noastre intervin cu motopompele, trebuie să scoatem apa cât mai departe pentru că pur şi simplu vine toată înapoi “, a  declarat ofiţerul de Relaţii Publice al ISU "Barbu Ştirbei", plutonier Ovidiu Tătăranu.

Fără canalizare

În Cărămidari, străzile Miron Costin, Ecaterina Teodoroiu, Diaconu Coresi şi Salcâmilor sunt foarte înguste. Acestea sunt situate mai jos decât strada Sloboziei pe unde trece principala conductă de canalizare. De aceea, este practic imposibil ca apa să se scurgă în principala conductă existentă în zonă.  La Obor, nivelul străzilor este mai sus decât curţile oamenilor şi de aceea volumul total al apei de ploaie intră şi inundă gospodăriile.

Se va remedia situaţia

„În oraş circa 40% din lungimea străzilor nu are canalizare. Se  va organiza o licitaţie publică de către EcoAqua pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de distribuţie şi a sistemului de canalizare. Cu ajutorul acestui proiect se vor putea începe lucrările la 11 kilometri de reţea de apă potabilă şi 30 kilometri de canalizare menajeră şi pluvială. În maxim 2-3 luni cu ajutorul finanţărilor din afară vom putea începe aceste lucrări, inclusiv pe străzile din cartierele Cărămidari şi Obor.“, a declarat vice-primarul Picu Şişman.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite