Ca vântul şi ca gândul pe şosele. 470 de şoferi, traşi pe dreapta pentru viteză excesivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia i-a sancţionat pe şoferii indisciplinaţi Foto:Arhivă Adevărul
Poliţia i-a sancţionat pe şoferii indisciplinaţi Foto:Arhivă Adevărul

Dezastru pe şosele ! În doar 3 zile, poliţiştii de la Serviciul Rutier au tras pe dreapta 470 de şoferi, cei mai mulţi dintre ei pentru depăşirea limitei legale de viteză. Oamenii legii au împărţit amenzi celor prinşi pe picior greşit, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 99.570 de lei.



Razia desfăşurată în perioada 29 – 31 august, pe raza judeţului Călăraşi nu i-a disciplinat pe şoferi. Peste 470 de participanţi la traficul rutier, care au încălcat normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, au fost sancţionaţi de poliţiştii călărăşeni. Au fost constatat 10 infracţiuni, iar poliţiştii au aplicat 476 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 99.570 lei.

Cele mai multe sancţiuni, 285, au fost aplicate conducătorilor auto pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 3 celor care conduceau autovehicule, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, iar 7 pentru depăşiri neregulamentare.

24 de permise, reţinute

De asemenea, au fost aplicate şi alte 164 de sancţiuni prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În această perioadă, au fost reţinute 24 de permise de conducere, dintre care  8 pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 3 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 6 pentru depăşire neregulamentară şi 7 pentru alte abateri, şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 

Vă recomandăm şi:

FOTO  Inconştienţă la volan: peste 400 de şoferi din Olt amendaţi în doar două zile

FOTO Gonind cu viteză în timp ce plouă: o şoferiţă s-a răsturnat cu maşina pe DN 68

Bulgarii ne dau clasă la autostrăzi. România construieşte de trei ori mai scump şi cu „viteza melcului“ comparativ cu vecinii de la sud

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite