BRCT Călăraşi: 72 de proiecte româno-bulgare, în valoare de peste 98 milioane euro, pentru dezvoltarea zonei de graniţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiecte comune pentru dezvoltarea zonei de la graniţa cu Bulgaria
Proiecte comune pentru dezvoltarea zonei de la graniţa cu Bulgaria

Programul Interreg V-A România-Bulgaria este un program finanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), lansat în 26 martie 2015, la Belogradchick, Vidin, Bulgaria şi care are ca obiectiv principal dezvoltarea zonei de graniţă dintre cele două ţări prin finanţarea unor proiecte comune, cu un buget total de 258.504.126 euro, alocat pe 6 axe prioritare.

Aria eligibilă a Programului este constituită din 7 judeţe din România (Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Constanţa) şi 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich).

În prezent, din cele 107 proiecte selectate de Comitetul de Monitorizare al Programului, în valoare de 139.554.974 euro, 72 de proiecte cu o valoare de 98.701.158 euro, se află în diferite stadii ale implementării, pentru care beneficiarii au depus cereri de rambursare în valoare de 5.051.363 euro. De asemenea, 228 de scrisori de intentie care au fost depuse de aplicanţi în cadrul celui de-al treilea apel de depunere a proiectelor, dedicat axelor prioritare 1, 2 şi 3, la termenul de 15 mai 2017, sunt în plin proces de evaluare.

Informarea şi promovarea Programului reprezintă o altă preocupare constantă a Secretariatului Comun care a organizat în primul semestru al anului 2017, 6 evenimente de informare şi promovare dedicate celui de-al treilea apel de proiecte, din care 3 în România şi 3 în Bulgaria şi 6 sesiuni de instruire a beneficiarilor  pentru introducerea datelor în sistemul informatic e-MS, la sediul  BRCT Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Parteneriat româno-bulgar de peste 3 milioane de euro. Echipamente moderne, achiziţionate pentru situaţii de urgenţă

Cum va funcţiona cartelul româno-bulgar pentru medicamente mai ieftine

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite