Beneficiile şi riscurile anasonului, cel mai puternic antibacterian. Condimentul-minune care vindecă afecţiunile digestive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alături de chimen, fenicul şi mărar, din a căror familie de plante face parte, anasonul, unul dintre cele mai vechi condimente din lume, este un excelent medicament natural. Are puternice efecte antibacteriene, calmante, antioxidante şi imunostimulatoare care îl transformă în remediu pentru diverse afecţiuni.



“Ceaiul de anason ajută la întărirea imunităţii naturale a organismului, datorită numeroaselor substanţe nutritive pe care le conţine, ce creează o fortăreaţă împotriva atacului radicalilor liberi sau agenţilor patogeni. Anasonul este o sursă bogată de fier, vitamina C, magneziu, fosfor, calciu, zinc şi de alţi nutrienţi cu rol în protejarea şi menţinerea sănătăţii organismului”, explică Marina Grigore, fitoterapeut.

Efectele sale benefice nu trebuie însă supraapreciate. Consumat fără consultarea medicului sau în doze necorespunzătoare, ceaiul de anason prezintă un risc de intoxicaţii şi efecte secundare nocive. “Cele mai frecvente dintre acestea sunt convulsiile, vărsăturile, irascibilitatea. Nu toate tipurile de anason stelat sunt periculoase şi nu toată lumea manifestă reacţii adverse în urma consumului regulat al ceaiului. Cu toate acestea, este indicat să consulţi medicul înainte de a face cure pe termen lung cu ceai de anason”, spune specialistul.

5 motive să bei ceai de anason

Remediu împotriva meteorismului. Seminţele de anason sunt printre cele mai eficiente remedii împotriva meteorismului şi problemelor digestive. Au efect antiinflamator şi elimină gazele din stomac.

Calmează tusea.  Dacă vă săcâie tusea cauzată de o infecţie bacteriană se recomandă ceaiul făcut din combinaţia egală de seminţe de anason şi cimbru. De asemenea, uleiurile volatile ale acestor plante uşurează respiraţia, având efecte antibiotice şi antispastice. Ajută la expectorare, calmând durerile în gât, ameliorând simptomele specifice astmului, sinuzitelor.

Scade nivelul glicemiei. Anasonul este de mare ajutor în diabet. Pentru a scădea nivelul glicemic (chiar şi cu 30 la sută), se iau câte 5 grame de pulbere de anason proaspăt măcinat, timp de 60 de zile. Tratamentul ajută şi la scăderea colesterolului rău şi total şi previne afecţiunile inimii care pot să apară în cazul diabeticilor.

Combate aciditatea stomacului. În caz de gastrită, se poate consuma un ceai din seminţe de anason şi seminţe de in (câte o linguriţă la o cană). Această combinaţie combate aciditatea stomacului, reduce inflamaţiile şi leziunile mucoasei gastrice.

Stimulează lactaţia. Chiar şi mămicile care alăptează beneficiază de proprietăţile valoroase ale anasonului. Împreună cu pulberea de schinduf, anasonul stimulează producţia de lapte şi îmbunătăţeşte şi calităţile acestuia.


Vă recomandăm şi:

Planta care vindecă toate bolile. Mâna Maicii Domnului, floarea binecuvântată care ţine inima în formă şi închide rănile

Efectele miraculoase ale porumbului fiert: topeşte grăsimea rapid şi ţine inima în formă. Ce vitamine importante conţine

La ce e bun bicarbonatul de sodiu. Minunile pe care le face banalul praf din bucătărie, un leac excelent pentru înţepături

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite