Autorităţile locale, cu ochii pe Rebu. Firma de salubritate, reclamată că nu colectează gunoiul când trebuie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pibele sunt pline în multe zone ale oraşului, iar oamenii aruncă şi moloz FOTO Facebook/PMC
Pibele sunt pline în multe zone ale oraşului, iar oamenii aruncă şi moloz FOTO Facebook/PMC

Societatea de salubritate Rebu nu mai este scăpată din ochi de către autorităţile locale. Exasperaţi de reclamaţiile venite de la călărăşeni privind faptul că pubelele sunt pline în mai multe zone din oraş, dar şi că nu există contaninere pentru reciclare, reprezentanţii Primăriei au conovat o şedinţă.

Primarul municipiului, Daniel Ştefan Drăgulin împreună cu viceprimarul Viorel Ivanciu au avut o întâlnire cu reprezentanţii firmei de salubritate Rebu, ai Gărzii de Mediu şi ai Ecomanagement Salubris unde s-a discutat situaţia colectării gunoiului din oraş. Conform Primăriei, s-a adus la cunoştinţă reprezentanţilor Rebu nemulţumirile Primăriei Călăraşi legate de colectarea gunoiului din zona blocurilor, lucru datorat utilajelor insuficiente şi situaţii în care nu se respectă programul de colectare (conform contractului, firma de salubrizare este obligată să ridice gunoiul de două ori pe săptămână şi ori de câte ori este nevoie).

Pubele pline în multe zone

În repetate rânduri, s-au preluat sesizările cetăţenilor, nemulţumiţi de faptul că pubelele de depozitare sunt pline, şi s-au redirecţionat către Rebu pentru rezolvare. De asemenea, societatea de salubrizare a fost informată şi asupra unui aspect important, cel legat de reciclare. În multe puncte de depozitare a gunoiului menajer nu există containere pentru reciclarea plasticului, sticlelor, hârtiei, metalului, cât şi a resturilor vegetale, iar cetăţenii nu au unde depozita reciclabilele şi vegetalele, chiar dacă populaţia a fost informată, în repetate rânduri despre importanţa reciclării, lucru ce influenţează major preţul colectării gunoiului.

S-a stabilit de comun acord cu toţi cei prezenţi la această întâlnire, formarea unei comisii de control a platformelor de depozitare din zona blocurilor şi, pe cât posibil, depistarea societăţilor care nu au contracte încheiate cu Rebu şi depozitează ambalaje şi alte resturi necorespunzător. Din comisie vor face parte reprezentaţi ai Primăriei Călăraşi, Rebu, Garda de Mediu, Ecomanagement Salubris şi Poliţia Locală, iar verificările se vor efectua în zilele de luni şi joi. “Nu în ultimul rând, menţionăm faptul că funcţionari ai Primăriei Călăraşi continuă să monitorizeze activitatea societăţii de salubrizare, iar cetăţenii trebuie să ştie că orice sesizare legată de colectarea gunoiului o pot face la numerele de telefon 0242/313.117 (8.00-16.00) şi 0741/098.200(06.00-22.00)”, au anunţat reprezentanţii Primăriei.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite