Aproximativ o mie de călărăşeni, la parada de Ziua Naţională a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Naţională a României, pe malul Borcei FOTO I.S.
Ziua Naţională a României, pe malul Borcei FOTO I.S.

Aproximativ o mie de călărăşeni au luat parte vineri la parada de 1 Decembrie care a avut loc la monumentul eroilor de la Orizont. Militari din toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, SRI şi MApN au defilat şi au prezentat tehnica de luptă, da rşi cele mai noi autospeciale de intervenţie.

Momentul festiv a fost un bun prilej pentru copii de ase fotografia în maşinile de luptă şi de a-i vedea de aproape pe toti cei care participă la menţinerea ordinii şi siguranţei publice. La eveniment au participat reprezentanţi ai Prefecturii, Poliţiei, ISU, Primăriei, Protoieriei şi ai Comandamentului Centrului Militar Judeţean Călăraşi.

calarasi parada

În cadrul ceremoniei au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor, s-au decernat diplome şi distincţii, iar câteva grupuri de copii au prezentat un moment artistic. Manifestările au fost supravegheate îndeaproape de Jandarmeria Călăraşi care a participat cu efective şi tehnică din dotare la activităţile dedicate „Zilei Naţionale a României”, ce s-au desfăşurat atât în municipiul Călăraşi, cât şi la Monumentul Eroilor din municipiul Olteniţa şi localitatea Chirnogi. 

calarasi parada

Cu această ocazie, primarul oraşului, Daniel Ştefan Drăgulin a transmis un mesaj către călărăşeni:

Dragi călărăşeni,

La  99 de ani de la Marea Unire ce a avut loc la 1 Decembrie 1918, trăim un moment de sărbătoare, unitate şi patriotism al unui popor ce a avut şi are valori care merită cinstite. Anul acesta este şi un moment în care trebuie să reflectăm asupra prezentului, să ne aducem aminte că Marea Unire a fost rodul voinţei poporului. Să dovedim că prin solidaritate civică, responsabilitate patriotică, şi, nu în ultimul rând, prin eforturile noastre personale, suntem capabili să transmitem mai departe, generaţiilor viitoare, noi mesaje în spiritul celor care au animat generaţia Marii Uniri! La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! La mulţi ani, călărăşeni!

calarasi parada

Lupta pentru Unitate Naţională

Toţi românii sărbătoresc de 1 decembrie, Ziua Naţională a României. Ziua de 1 decembrie a fost stabilită ca Ziua Naţională a României în 1990, prin legea nr. 10 din 31 iulie.

calarasi parada

Alegerea zilei de 1 decembrie a făcut trimitere la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, în 1918, respectiv la Proclamaţia de la Alba Iulia.

calarasi paarda

Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Naţională şi marchează momentul creării României Mari, situându-se în continuarea precedentelor actiuni unioniste ale fraţilor din Basarabia (27 martie 1918) şi Bucovina (15 / 28 noiembrie 1918).

calarasi parada

Vă recomandăm şi:

Antrenament general la Arcul de Triumf pentru Parada militară, astăzi, de la ora 10.00

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite